Точно така, косата се уврежда през лятото

Дългата грива изисква доста грижи, особено в най-горещото време от годината.

Дългата коса е символ на женственост и сексапил, истинска красота за окото. За да е наистина така обаче, тя трябва да е здрава.

Чакате докато порасне, през цялото време оформяте, подхранвате и давате куп пари за балсами и маски. А след това да загубите блясъка и красотата ѝ само за няколко летни месеца, определено не си заслужава.

През лятото косата изисква специални грижи. Жаркото слънце, горещият въздух, сухият вятър влияят лошо на състоянието на косъма. Не само това, но той се изсушава, става по-чуплив, започва да цъфти. Ако не предприемете действия, ще трябва да кажете сбогом на скъпоценните сантиметри. Нека да разгледаме кои са факторите, склонни да разрушат красивата коса.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ПОДБРАХМЕ ВСИЧКИ ЗВЕЗДНИ ТАЙНИ ЗА МЕЧТАНАТА КОСА

fghj

СЛЪНЧЕВИ ЛЪЧИ

Понякога слънцето е толкова агресивно, че до финала на лятото краищата ви наподобяват метла. Преките слънчеви лъчи лишават косата от влага, изтъняват я, изчерпват необходимите полезни вещества от нея.

А в крайна сметка, за да се поддържа здравословен блясък и еластичност, тя се нуждае от 16 аминокиселини, липиди, желязо, цинк, магнезий, ретинол, аскорбинова киселина, витамин РР, витамини от групата В. Затова използвайте два пъти повече маски за коса и витамани като ампули. Задължителен е и UV спреят, който трябва да се превърне в навик преди излизане.

fghj

ВЯТЪР

В действителност, вятърът е като сешоар, който е включен постоянно. Така дехидратира естествената структура, повишава чупливостта и накъсването на косъма. С други думи, когато има вятър, връзвайте косата си на кок или я покривайте със шапка.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ГОЛЕМИТЕ МИТОВЕ, СВЪРЗАНИ С ГРИЖАТА ЗА КОСАТА

fghj

МОРСКАТА ВОДА

Високото съдържание на сол в морската вода не допринася за красотата. Заради нея косата става твърда и протеините в нея се отмиват. След къпане в морска вода може да се увеличи и косопада. Вреден за здравето и красотата на кичурите е и хлорът, с който е богата водата в плувните басейни. Използвайте маски, съдържащи протеини или заздравяващи косъма.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA