Какво ни помага да задържим тена си?

Надяваме се, че го знаете, но лосионът за след слънце е много, много важен.

Освен че обичаме слънчевите бани на плажа, през лятото може да изгорим и в града.

Дали с течение на годините слънцето стана по-силно или не, няма значение, когато се приберем вкъщи и видим, че сме изгорели на тениска и панталонки. За съжаление обаче, дори при употреба на слънцезащитни продукти с висок фактор може да се зачервим.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: #SAVEYOURSKIN, СЕГА Е ВРЕМЕТО ДА ГО НАПРАВИТЕ

дфгхйк

Хората със светла кожа са по-склонни към слънчево изгаряне. По-тъмните тонове означават повече меланин, което може да осигури известна защита във времето.

След като вече знаете, че е задължително да ползвате слънцезащитен продукт, следващата стъпка в мисията да добиете дълготраен, плътен и равномерен тен е да използвате продукт за след слънце.

фгхйк

Той помага да намалите степента на зачервяване на кожата, като същевременно ускорите нейното възстановяване, докато специалните съставки задържат влагата и правят тена ви по-дълготраен.

Най-добрите продукти за след слънце включват допълнителни съставки, осигуряващи охлаждащ или успокояващ ефект като алое вера, различни антиоксиданти, пантенол или хамамелис. Минералите и витамините, както и хиалуроновата киселина и глицерина работят, за да заключат необходимата влага за ревитализация.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: АБСОЛЮТНИТЕ BEAUTY ТАЙНИ ЗА ВАШЕТО ПЕРФЕКТНО ЛЯТО

гхйк

Важно е да се отбележи, че веднага след излагане на слънце, трябва да избягваме мазните и плътни кремове. Те задържат топлината и има вероятност да удължите некомфортното усещане на изгаряне.

За продукт за след слънце най-добре е да изберете лека формула като сорбе крем, лосион или гел. Разбира се, текстурата зависи от вашите предпочитания. 

След известно време може да добавите и по-плътни кремове за хидратация. Те помагат на тена да се задържи, а на кожата да не се бели и изсъхва. Така осигурявате влага и поддържате кожната бариера здрава. Като съставки може да избирате какао, кокос или масло от ший.

гхйк

Истината е, че в даден момент постепенното избеляване e необратимо и за целта е важно да ексфолирате. Регенерацията на кожата е естествен процес, така че нежният пилинг ще спомогне за това.

Фотография: Pexels

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA