Как да имате страхотна коса: тайните на различните народи

Обърнете внимание на продуктите, които приемате отвън и отвътре.

Ася Иванова
Ася Иванова 01 октомври 2023

Фотография: Pexels.com

Хубавата коса е мечта за всяка жена, а нейните здравина и блясък са показателни за добрата визия на дамите. Ето защо всяка една от нас се стреми към постигнето на страхотна грива.

Днес сме събрали най-добрите съвети от цял свят, чрез които различните народи успяват да поддържат своята коса. Смело добавете някои от тях в своята рутина за красота и съвсем скоро ще се радвате на по-здрава и лъскава коса.

Колумбия: Дамите, живеещи в родината на Шакира разчитат на хранителните вещества в авокадото и яйцата, за да поддържат косата си здрава и гладка. Те редовно се доверяват на домашните маски, за да подхранят своята коса. Ако искате и вие да им се доверите и да си направите типичната "колумбийска" маска, смесете белтъците на две яйца с половин авокадо, смачкано на каша. Оставете я върху косата за 15 минути, след това измийте с шампоан и овлажнете с балсам. 

Бразилия: Горещите красавици в страната на карнавалите нанасят веднъж седмично кокосов коктейл за изключителен блясък на гъстата си грива. Първо сложете маска за коса с какаово масло, оставете за половин час и след това изплакнете с кокосова вода. 

Аржентина: Жените в тази слънчева страна асоциират дългата коса с чувственост и много държат да я поддържат жизнена и бляскава. Редовно нанасят алое вера директно на скалпа или го добавят към шампоана.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: BEAUTY ТЕНДЕНЦИЯТА, ПО КОЯТО ВСИЧКИ ПОЛУДЯХА

красива коса

Гвиана: В тази южноамериканска страна сардините са на особена почит сред нежната половина на населението, защото според тях хапването на сардини прави косата блестяща и й помага да расте по-бързо. 

Мексико: Вместо сешоар, мексиканките използват кърпа, за да изсушат косата си. Поставят я много плътно върху главата след душ и остават с нея докато косата стане напълно суха. 

Испания: Изсветлените кичури там са много актуални, защото с тях се постига интересен ефект без да се налагат драстични процедури като цялостно изрусяване, при което косъмът страда доста повече. 

Шотландия: Чаят от лайка предпазва русия цвят от избледняване. Сварете билката, оставете отварата да изстине, след това я изсипете в бутилка със срей и пръскайте косата, дори когато е суха.

Франция: Парижанките хидратират косата си, докато спят. Нанасят маска с масло от карите на скалпа си вечер и я оставят да действа през цялата нощ. На другата сутрин отмиват с шампоан. Друга популярна практика при французойките е да взимат хранителни добавки с витамини, разработени специално за хубава коса.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: КАКВО КАРА КОСАТА ДА ПАДА НА КИЧУРИ?

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA