Черно-бяла есен от Chanel: Noir et Blanc De Chanel

Chanel Rouge Allure Velvet Extrême

Grand Palais в Париж

Лаундж зоната на Chanel в Grand Palais в Париж.

В залите на Grand Palais по време на лансирането на новата есенна колекция Noir et Blanc De Chanel

Chanel Rouge Allure Liquid Powder

Вдъхновението зад колекцията Noir et Blanc De Chanel

Така изглеждат продуктите в лабораторията на Chanel

Лаундж зоната на Chanel в Grand Palais.

Палитра сенки Chanel Les 4 Ombres Eyeshadow Quad

Rouge Coco Gloss в блестящо бяло и вишнево тъмно

Палитра сенки Chanel Les 4 Ombres Eyeshadow Quad

Chanel Ombre Premiere Top Coat

Лучия Пика с beauty редактора на списание Grazia Люба Вангелова

Логото на Chanel под слънчева светлина

Chanel! Мигновената асоциация с това име е... черно-бяла. Таква е класическата „шанелска" визия.

Искам да създавам продукти, които са ефектни и лесни за нанасяне",

каза Лучия Пика по време на официалното лансиране на есенната грим колекция на Chanel Noir et Blanc De Chanel в Париж в Grand Palais. На това престижно събитие списание Grazia бе ексклузивен представител от България. Мястото на лансирането създаде перфектната синергия между изкуство и грим. Внушителните зали на Гран Пале сякаш бяха единствените възможни, където това лансиране можеше да се случи. Атмосферата, пристранството, звуците, дори гледката през прозорците на Айфеловата кула и Сена...  И тя: Лучия Пика – съвършено скромна и респектираща едновременно!

В началото тя представи цялата палитра от настроения и вдъхновения, които са я водили в създаването на колекцията. Разкри, че между етапа на тестването на различните суровини, постигането на текстури, цветове и формули до появата на финалния им вид преди да се произведат като реални продукти, изминават около три месеца.

Лучия Пика споделя вдъхновенията за колекцията.

Следващият етап бе демонстрация на няколко визии, които могат да бъдат постигнати с продуктите – начините, по които се смесват, как могат да бъдат нанасяни, с какви трикове може да преобтразуваме визията си от дневн във вечерна, мултифункционалността на продуктите...

Демонстрация на грим продуктите от колекция Noir et Blanc De Chanel.

Последният етап ни потопи в насладата сами да открием възможностите на колекцията, като повторим някоя от визиите или сътворим собствена интерпретация. Това беше не само забавен, но и ценен опит – Лучия Пика даде някои ценни съвети на всяка от нас. Някои от тях може да прочетете в септемврийския брой на списание Grazia.

Есенна колекция Noir et Blanc De Chanel

Черно и бяло са два иконични цвята за модна къща Chanel. Мадмоазел Коко ги въвежда в модата и ги превръща в неотменима класика. Но за творческия грим директор на Chanel Лучия Пика в източник на вдъхновние се превръщат не само архивите на марката, а и някои кинематографични образи на Париж. Крайният резултат – есенната грим колекция Noir et Blanc De Chanel - е почит към френската столица с черно-бял кино образ от епохата на модернизма, интериор в стил ар деко с опаковка от абанос и слонова кост, изящна графика, ефектни черно-бели снимки и легендарни кадри от тези години.

Играта на сенките, а не на светлините, и как те се отразяват върху различните текстури на градските повърхности на Париж: това е вдъхновението за Пика, като тя свежда висчко до два абсолютни цвята – черно и бяло. Лице на есенно-зимната грим колекция Noir et Blanc De Chanel е отново Кристен Стюарт.

„Черният цвят има в себе си всичко. Белият също! Тяхната красота е абсолютна. Те са в перфектна хармония!"

Лично за мен комфортът, който ми носи тази колекция (освен графичното излъчване (е възможността, която дава с лекота да превръщам дневния грим във вечерен.

Самата колекция е семпла, но с възможности за създаване на впечатляващи визии.

ОЧИ

Две са палитри за очи - Chanel Les 4 Ombres Eyeshadow Quad No.332 Noir Suprême и No.334 Modern Glamour.

Chanel Les 4 Ombres Eyeshadow Quad

 

Отново лимититрани две блестящи покрития за сенки Chanel Ombre Premiere Top Coat. Те са създадени ексклузивно то Лучия Пика за есенната колекция – може да ги използвате самостоятелно или да ги нанасяте върху обичайните сенки, като така лесно може да превръщате дневния грим във вечерен. Двете специални опаковки са толкова семпли, че може да ги превърнете в част от интериора у дома. No.317 Carte Blanche е ослепително бял глитер със сребрист оттенък. No.327 Pénombre  е сияен нюанс на благородно злато. Може да ги нанасяте с пръсти или с апликатор, сух или влажен. За мен това е необичайно интересен продукт, който е нещо като хайалйтър за клепачи.

Chanel Ombre Premiere Top Coat

 

Моливът за очи Chanel Stylo Yeux Waterproof е водоустойчив и е представен в два оттенъка. No.949 Blanc Graphique е изключително бял и именно той беше използван в грим визията на моделите в ревюто през май. Noir Intense (No.88) пък е изданието в черно.

Chanel Stylo Yeux Waterproof

 

ЛИЦЕ

"Текстурата – тя е абсолютно „проницателна" – толкова е реална, че се слива с кожата ви и става част от нея. В същото време блясъкът е осезаем и лек почти като аура, като невидим герой от черно-белите филми."

Моят фаворит: блестящ гел Chanel Le Gel Pailetté. Лучия Пика ни увери, че може да се нанася навсякъде, без косата разбира се. И го демонстрира. Основната му задача е да придаде блясък в зоните на лицето, деколтето и раменете. Аз го нанесох и върху костите на ръцете. Създава един вълшебен воал от сияние върху кожата, който напомня проблясващите скули на актрисите от черно-бялата кино епоха.

Chanel Le Gel Pailetté

 

УСТНИ

Блясъкът за устни  на Chanel никога не е бил толкова... различен. Два са лимитираните продукта, създадени ексклузивно за есенната колекция. Апликаторът е иновативен – двустранен е и позволява да се нанесе покритието равномерно и с висока прецизност. No.814 Crystal Clear е прозрачно блестящо покритие, а No.816 Laque Noire е с цвят на зряла вишна с лак ефект. Бихте ли си сложили черен гланц за устни? Ще сложите! Колекцията Noir et Blanc De Chanel ви провокира! Може да слагате гланца върху всяко червило, за да придадете мистериозна нотка на зимните вечери. Искрящият тон върху устните ви напомня за светкавицата на фотоапарата в нощта.

Chanel Rouge Coco Gloss

 

Течно червило с ефект пудра е лимитираното издание на Rouge Allure Liquid Powder, което за колекцията е лансирано с два нюанса - карамелен беж (No.974 Timeless) и топло розово (No.978 Bois de Nuit).

Chanel Rouge Allure Liquid Powder

 

 

 

Червилото Rouge Allure Velvet Extrême също е в лимитирани нюанси и създава интензивна матова плътна покривност. No.128 Rose Nocturne е пудрено розов, а No.130 Rouge Obscur е наситен вишнев оттенък. Култова е комбинацията между интензивната пудра на Rouge Allure Velvet Extrême No.130 Rouge Obscur и овлажняващия блясък с лаково покритие Rouge Coco Gloss No.816 Laque Noire.

Chanel Rouge Allure Velvet Extrême

 

МАНИКЮР

Лаковете за нокти Chanel Le Vernis в колекцията са два – No.713 Pure Black  е наситено черен и матов бял No.711 Pure White. Но са достатъчни, за да сътворявате безкрайни комбинации.

Chanel Le Vernis

Колекция Noir et Blanc De Chanel ще бъде в продажба на 16 август 2019 г.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA