Как да се гримирате така, че да пазите кожата си през зимата?

Навън всеки ден положението е "минус", но не пречи грим визията (и състоянието на кожата ви!) да са най-големият плюс.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 29 януари 2021

През зимата трудно можем да изглеждаме перфектно, защото често сме скрити под осем тона дрехи и подаваме носа си навън, само ако е крайно наложително. Ясно е, че когато носите маска, вариантите за перфектна грим визия са доста по-малко, но все пак съществуват. Какво трябва да знаете?

Почиствайте лицето си правилно. Ако кожата ви е прекалено нежна, използвайте гел или пяна за почистване на лицето вместо обичайните продукти. Консултирайте се с дерматолог, за да избегнете излишни зачервявания и раздразнения. Премахването на излишния себум от лицето е първата стъпка към хубавия грим. 

Не оставяйте устните си да изсъхнат. Особено лесно е през зимния сезон. Ексфолирайте ги веднъж седмично, за да премахнете мъртвата и суха кожа. Избирайте и червила с кремообразна текстура, за да осигурите перфектен външен вид. 

Как да се гримирате така, че да пазите кожата си през зимата?

Пропускате ружа? Не го правете. Опитайте мек прасковен нюанс, ако имате светла кожа и малко по-топъл такъв, ако сте с тъмна. Нанесете върху бузите и преместете леко към скулите. Не е необходимо количеството да бъде голямо.

Регулирайте нюансите. Слънчевите лъчи през лятото придават естествен тен на тялото ви, докато през зимата вариантът да изглеждате странно е доста по-голям. Избирайте фон дьо тен с един тон по-лек от този, който носите по принцип, за да не се окажете като снежен човек с ужасно ярък оранжев морков. 

Останете добре хидратирани. Правилото за двата литра вода важи и през зимния сезон. Особено в комбинация с храните, от които тялото ни се нуждае в студеното време. Факторите за съображение са много, но крайният резултат си заслужава.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA