Как да се гримирате така, че да пазите кожата си през зимата?

Навън всеки ден положението е "минус", но не пречи грим визията (и състоянието на кожата ви!) да са най-големият плюс.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 29 януари 2021

През зимата трудно можем да изглеждаме перфектно, защото често сме скрити под осем тона дрехи и подаваме носа си навън, само ако е крайно наложително. Ясно е, че когато носите маска, вариантите за перфектна грим визия са доста по-малко, но все пак съществуват. Какво трябва да знаете?

Почиствайте лицето си правилно. Ако кожата ви е прекалено нежна, използвайте гел или пяна за почистване на лицето вместо обичайните продукти. Консултирайте се с дерматолог, за да избегнете излишни зачервявания и раздразнения. Премахването на излишния себум от лицето е първата стъпка към хубавия грим. 

Не оставяйте устните си да изсъхнат. Особено лесно е през зимния сезон. Ексфолирайте ги веднъж седмично, за да премахнете мъртвата и суха кожа. Избирайте и червила с кремообразна текстура, за да осигурите перфектен външен вид. 

57

Пропускате ружа? Не го правете. Опитайте мек прасковен нюанс, ако имате светла кожа и малко по-топъл такъв, ако сте с тъмна. Нанесете върху бузите и преместете леко към скулите. Не е необходимо количеството да бъде голямо.

Регулирайте нюансите. Слънчевите лъчи през лятото придават естествен тен на тялото ви, докато през зимата вариантът да изглеждате странно е доста по-голям. Избирайте фон дьо тен с един тон по-лек от този, който носите по принцип, за да не се окажете като снежен човек с ужасно ярък оранжев морков. 

Останете добре хидратирани. Правилото за двата литра вода важи и през зимния сезон. Особено в комбинация с храните, от които тялото ни се нуждае в студеното време. Факторите за съображение са много, но крайният резултат си заслужава.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA