8 оригинални начина да носиш очната си линия

Ако това лято все още не сте експериментирали с грима си, време е да го направите.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 08 август 2022

Oчната линия винаги е била ключов компонент в съвършената грим визия - особено след като маските станаха неразделна част от ежедневието ни. Перфектната очна линия изисква малко време, малко усилия и много тренировки.

Предлагаме ви няколко варианта, които не можем да заявим, че са за начинаещи, но със сигурност ще ви превърнат в звездата на вечерта. След няколко часа упражнения пред огледалото.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ОБИЧАЙТЕ УСТНИТЕ, ОБИЧАЙТЕ И КОЖАТА СИ

Не е необходимо да създавате цяла линия, за да имате ефектна визия. Изберете цвят, който се откроява като кораловия на Клои Кардашиян. Нарисувайте малка линия на гънката си, спирайки до зеницата. За по-мек ефект комбинирайте със сенки в подобен цвят.

Когато чувствате, че имате нужда от малко повече самочувствие, изберете тази повдигната черна очна линия ала Сидни Суини. Използвайте подложка под ъгълчето, за да можете лесно да регулирате дебелината и двете очи да са еднакви.

Ако искате да се откроите в TikTok, изберете ефекта Еуфория. Истината е, че не само заради сериала, цветната линия е един от най-горещите трендове за 2022 г. Идеална е за начинаещи, тъй като блясъкът и металът разсейват погледа и не се забелязва точно колко перфектна е линията. 

Пренесете се в 60-те с този графичен вариант, който е доста по-лесен, отколкото изглежда. Трикът за перфектност: притворете очите си така, че да можете да видите точно къде е сгъвката. Най-острото ъгълче трябва да е там. Направете по една точка на двете очи и след това свържете линиите.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЦВЕТЯ В ГРИМА? ЗАЩО НЕ!

Толкова секси! Ако искате да приковете всички погледи на вечерното парти, то със сигурност следвайте примера на Емили Ратайковски и изберете модерната опушена очна линия. Нанесете молив във формата на очна линия, леко издължена и повдигната. И опушете с бързи и къси движения с четка. Може да добавите продукт и на долната линия на миглите за по-голяма драматичност.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ГОРЕЩИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ЛЕТЕН МАНИКЮР

Тази визия с дебела очна линия на син фон от топ гримьорката Шарлот Тилбъри придава тежест и грандиозност. Хубавото е, че няма нужда линията да е тънка и прецизна, което ви дава голямо поле за експерименти. Стъпка-по-стъпка видеото от София Тилбъри е бонус.

Хайли Бийбър показва идеалната визия за през деня. Бърза, лесна и любима очна линия. Може да я направите с очна линия или с черен молив, просто издължете от средата на окото нагоре. Посоката следвайте по долната линия на миглите.

Тази толкова лесна и още по-ефектна визия съветваме да изпробвате с две ръце. Подчертайте формата на очите си с неонова линия във вътрешния ъгъл, както е показала Джиджи Хадид. Яркият цвят фокусира очите ви и ви кара да изглеждате по-будни. Освен това ви е нужна единствено наистина неонова боя и четка, с която да направите "нещо като" ъгъл, без да е нужно да бъде идеален.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA