Как да запазите педикюра докато сте на морето

Нанасяйте слънцезащитен крем върху ноктите си, за да запазите лака ярък и с блясък

Опитът ни е научил на някои съвети, които ще ви помогнат да съхраните лака си за нокти по време на ваканцията. Не е тайна, че слънцето, морската вода и пясъкът намаляват устойчивостта му. Като добавим и изпотяването, всичко се оказва съвсем нормално. Какво да направите?

Нанасяйте два слоя база

Наблюдавали сте го много пъти в салона – професионалистът поставя база, след това два слоя лак и финишира с топ лак. Но по време на почивка този ред трябва да бъде променен. Два слоя база ще осигурят допълнителният цвят и издръжливост на лака и ще го предпазят от неприятния жълтеникав оттенък.

Нанасяйте топ лак, за да освежите цвета

Изберете фиксиращ лак със слънцезащитен филтър – така ще предпазите цвета и покритието от външните фактори. Ако ви предстои да отидете на плажа или край басейна, нанесете фиксиращия топ още от предишната вечер.

Как да запазите педикюра докато сте на морето

Носете лак в себе си

В случай, че покритието се наруши, може да го фиксирате вднага и по този начин да си спестите цялостното подновяване на маникюра.

Нанасяйте слънцезащитен крем върху ноктите си

Изпозлването на слънцезащита никога не трябва да бъде поставяно под съмнение. Но най-вероятно не поставяте крем на ноктите си. А това е грешка. Използвайте слънцезащита за абсолютно всички части на тялото си. Дори и върху лакираните нокти.

Грижете се за кутикулата

Маслото за кутикули е основен инструмент за защита в несесера за пътуване. Важно е да го използвате през цялата година, особено през лятото. Маслото прави покритието по-меко и по-трудно податливо на драскотини. Като цяло ако ноктите не са добре поддържани, лакът се износва по-бързо.

Полирайте преди да лакирате

Всички специалисти по педикюр и маникюр твърдят, че върху добре поддържана и гладка нокътна плочка лакът се задържа по-дълго и изглежда по-красив. Върху гладка повърхност цветът на лака изглежда по-ярък.

Перфектният педикюр е върху гладки нокти

Оцветете ръбовете

Вероятно сте запомнили много добре, че в салона професионалистът нанася равномерно покритието върху цялата повърхност на ноктите ви, включително и по краищата им. Така лакът трае по-дълго и изглежда „по-спретнат".

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA