Как да запазите педикюра докато сте на морето

Нанасяйте слънцезащитен крем върху ноктите си, за да запазите лака ярък и с блясък

Опитът ни е научил на някои съвети, които ще ви помогнат да съхраните лака си за нокти по време на ваканцията. Не е тайна, че слънцето, морската вода и пясъкът намаляват устойчивостта му. Като добавим и изпотяването, всичко се оказва съвсем нормално. Какво да направите?

Нанасяйте два слоя база

Наблюдавали сте го много пъти в салона – професионалистът поставя база, след това два слоя лак и финишира с топ лак. Но по време на почивка този ред трябва да бъде променен. Два слоя база ще осигурят допълнителният цвят и издръжливост на лака и ще го предпазят от неприятния жълтеникав оттенък.

Нанасяйте топ лак, за да освежите цвета

Изберете фиксиращ лак със слънцезащитен филтър – така ще предпазите цвета и покритието от външните фактори. Ако ви предстои да отидете на плажа или край басейна, нанесете фиксиращия топ още от предишната вечер.

Топ лак освежава цвета

Носете лак в себе си

В случай, че покритието се наруши, може да го фиксирате вднага и по този начин да си спестите цялостното подновяване на маникюра.

Нанасяйте слънцезащитен крем върху ноктите си

Изпозлването на слънцезащита никога не трябва да бъде поставяно под съмнение. Но най-вероятно не поставяте крем на ноктите си. А това е грешка. Използвайте слънцезащита за абсолютно всички части на тялото си. Дори и върху лакираните нокти.

Грижете се за кутикулата

Маслото за кутикули е основен инструмент за защита в несесера за пътуване. Важно е да го използвате през цялата година, особено през лятото. Маслото прави покритието по-меко и по-трудно податливо на драскотини. Като цяло ако ноктите не са добре поддържани, лакът се износва по-бързо.

Полирайте преди да лакирате

Всички специалисти по педикюр и маникюр твърдят, че върху добре поддържана и гладка нокътна плочка лакът се задържа по-дълго и изглежда по-красив. Върху гладка повърхност цветът на лака изглежда по-ярък.

Перфектният педикюр е върху гладки нокти

Оцветете ръбовете

Вероятно сте запомнили много добре, че в салона професионалистът нанася равномерно покритието върху цялата повърхност на ноктите ви, включително и по краищата им. Така лакът трае по-дълго и изглежда „по-спретнат".

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA