Бюти процедурите, които ни помагат срещу стрес

Един от трудните аспекти на извънредната ситуация, в която се намираме, е все по-завишаващите се нива на стрес и безпокойство. За щастие, тук на помощ ни идват любимите ни разкрасителни процедури, които освен че ни помагат да изглеждаме по възможно най-добрия начин, могат да се окажат скритото оръжие срещу емоционалното напрежение.

777777

Back to basics

Започваме с един артикул, който по всяка вероятност присъства в нощното шкафче на абсолютно всяка дама, а именно – четката за коса. Изследванията не могат напъло да потвърдят или да отрекат дали дългогодишната традиция да разресваме косата си по няколко пъти на ден е поледна за здравината и плътността на косъма. Със сигурност обаче, можем да включим този ритуал в ежедневието си заради неговия успокояващ ефект. Винаги се разревайте с четка от естествен материал – за предпочитане дървена, бъдете особено внимателни и не продължавайте процедурата повече от няколко минути.

77777

Масаж

Нефритените ролери за лице също имат спорен принос за гладкостта и красотата на кожата, но никой не може да отрече, че тяхната употреба засилва усещането за релаксация. Можете да използвате ролера върху чисто лице или след като сте нанесли хидратиращ продукт – той ще помогне на кожата да усвои по-лесно полезните съставки и ще и донесе няколко незаменими минути спокойствие.

7777777

Пауза

Хубавото на повечето маски за лице, е че е почти невъзможно да свършим каквато и да е работа, докато чакаме да мине необходимото време, преди да премахнем/измием продукта. Опитът недвусмислено сочи, че колкото и да се стараем, без да искаме ще докоснем кожата си и ще разнесем конститенцията на маската точно там, където не тряба да бъде – на дръжката на вратат, на клавиатурата на лаптопа и т.н. Просто нанесете продукта по лицето, пуснете хубава музика, отпуснете се и се опитайте да си представите, че всички проблеми, за които трябва да се тревожите вече са намерили най-доброто решение.

77777

Грижа за краката

Да, сега определено не е най-добрият момент да отидете на педикюр, но това не означава, че не можете поне частично да свършите процедурата сами у дома. Преди всичко, ще можете да посветите поне 20 минути само на себе си, което ще ви даде възможност за малко да се усамотите и да успокоите мислите си. За целта са ви необходими леген, пълен  с топла вода, крем на мазна основа и пила за крака. Добавете няколко капки етерични масла във водата, най-добре от лавандула и чаено дърво, потопете ходилата си и изчкайте поне десет минути. След това, при необходимост, отстранете излишната кожа с помощта на пилата, измийте ходилата с хладка вода и нанесете малко количество крем.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA