5 храни, които помагат за постигането на чиста и сияйна кожа

Искате добре хидратирана, сияйна и чиста кожа? Въпрос: хапвате ли тези пет храни достатъчно често?

Често нанасяме различни козметични продукти върху кожата си, но рядко се замисляме за храните, които биха имали също толкова силно влияние върху нейния външен вид. Оказва се, че все пак има няколко вкусни и здравословни предложения, които да включим в менюто си, ако искаме да се преборим с акнето, дехидратацията, големите пори и по-голямата част от останалите кожни проблеми. Успоредно с ежедневната ни бюти рутина, разбира се.

498

ГОРСКИ ПЛОДОВЕ Горските плодове имат високо съдържание на антиоксиданти, които са склонни да направят чудеса за външния вид на кожата ни, стига да ги включим в дневното си меню. Боровинките, къпините и годжи берито са ​​​​най-приятните възможности.

451

ЯЙЦА Жълтъкът на яйцата подхранва и успокоява кожата, като същевременно ѝ осигурява достатъчно количество витамин А. Той, от своя страна, спомага за възстановяването на клетките в кожата.

56

БРАЗИЛСКИ ОРЕХ Тези ядки са богати на селен, който сам по себе си, е друг мощен антиоксидант, помагащ за защитата на кожата от свободните радикали. Ако консумирате бразилски орех поне веднъж в седмицата, намалявате и риска от появата на акне.

465

ЗЕЛЕН ЧАЙ Сред многобройните му предимства са предполагаемото забавяне на остаряването, както и защитата от слънчево изгаряне, колкото и минимална да е тя. Тази суперхрана намери място в много козметични продукти и има шанса да ви помогне при постигането на траен резултат, ако целта ви е сияйна и чиста кожа.

8946

РИБА Тук няма да ви изненадаме, но все пак е редно да ви го напомним. Сьомгата, рибата тон, треската и скумрията са пълни с омега-3 и омега-6 мастни киселини, които запазват състава на повърхностния слой на кожата и се борят със сухотата и неравномерния тен.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA