Можете ли да познаете най-търсената skincare съставка в Google?

Използвате я, познавате я... или поне си мислите така. От какво се интересуват интернет потребителите, когато става дума за грижа за кожата?

Димитър Андонов
Димитър Андонов 01 септември 2020

Не знаем дали е заради Риана или заради всички други звезди, които решиха да посветят част от времето и бизнеса си на грижата за кожата, но тази година определено отдадохме нужното на най-големия орган в тялото си, особено след като стана ясно, че маските за лице няма да изчезнат толкова бързо от ежедневния ни арсенал с ключове, портфейл и телефон. 

Отново неясно по какви причини, експерти решават да открият най-търсената skincare съставка в Google тази година и стигат до извода, че това е (донякъде) добре познатият ни витамин С

Доказано е, че той е едно от най-добрите средства за кожата ни, тъй като е богата антиоксидантна съставка в козметичните продукти, притежаваща всичко необходимо, за да промени начина, по който изглеждаме.

585

Разбира се, има няколко различни форми, в които можете да го откриете. Най-чистата и най-ефективна е аскорбиновата киселина. Тя обаче е и най-малко стабилна, тъй като се окислява при излагане на директна слънчева светлина, което означава, че може да причини повече вреди, отколкото ползи. Магнезиевият аскорбил фосфат и натриевият аскорбил фосфат (сложно е, не си правете труда да ги помните) са други две по-стабилни, но по-малко ефективни негови вариации. 

Редовното прилагане на продукти с витамин С стимулира производството на колагена, регулира това на меланина и премахва свободните радикали, правейки кожата по-гладка и с по-равномерен тен. Вече споменахме, че е силен антиоксидант, така че нека ви преведем това твърдение - защита на кожата от външни замърсявания, ускоряване на клетъчния обмен и по-здрава структура на кожата.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Нашата експертна бюти селекция с козметични продукти, съдържащи витамин С, притежава всичко най-важно за постигането на истински здрава и красива кожа. Добре е да имате предвид, че след като един продукт с витамина бъде отворен, той не трябва да се използва за период по-дълъг от шест месеца. Изхвърлянето също е наложително, ако цветът на продукта клони към оранжевокафяв.

Подходът в грижата за кожата при всеки е строго индивидуален, но е доказано, че витамин С може да помогне на кожата, особено ако тя е уморена, изглежда бледа и е всичко друго, но не и сияйна. 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA