Лесните начини да се справите с мазната кожа

Първата стъпка е установяването на проблема. Втората? Изпълнението на тези прости правила.

Мазната кожа е проблем, на който трябва да се обръща внимание. Подходите за решаването му са много и все различни, но тези стъпки са началото при всяко положение.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: НАПРАВЕТЕ ТЕЗИ 5 НЕЩА ЗА КОЖАТА СИ В НАЧАЛОТО НА ПРОЛЕТТА

57

Започнете с почистването. Първата стъпка в борбата с излишното омазняване е правилното почистване. Ако имате мазна кожа, склонна към акне, снабдете се с продукти, които имат нежна текстура и премахват излишния себум. 

Продължете с антиоксидантите. Важно е skincare продуктите ви да имат антиоксиданти като витамини C, E, коензим Q10 или екстракт от зелен чай.

Спрете алкохола и пикантните храни. Може да са вкусни и изкушаващи, но разширяват кръвоносните съдове, предизвикват изпотяване и ускоряват производството на мазнини. Не искаме да звучим скучни, но пъпешите, морковите и спанакът са по-логични избори, в случай че имате сериозен проблем.

57

Сближете се с меда. Медът има хидратиращи свойства, а освен това е естествен антисептик, който успокоява възпаленията с лекота.

Не прекалявайте с грима. Твърде голямото количество грим само и единствено може да запуши кожата ви и да ѝ попречи да диша. Не се впускайте в големи обеми и използвайте продукти на натурална основа. 

ОЩЕ ОТ GRAZIA: НИКОГА НЕ СЛАГАЙТЕ ТЕЗИ СЪСТАВКИ ВЪРХУ КОЖАТА СИ

57

Водата наистина е най-добър приятел. Пиенето на пет до шест чаши вода дневно изхвърля токсините от тялото и стимулира всякакъв вид регенерация. Какъвто и да е типът на кожата ви.

Фотография: Pexels.com

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA