Направете тези 5 неща за кожата си в началото на пролетта

Кожата ни има специфични нужди в началото на всеки сезон. Пролетта е тук, въпросът е дали сте готови за нея?

Димитър Андонов
Димитър Андонов 10 април 2021

Началото на новия сезон налага нови правила. Добре де, новите правила са старите правила, но е повече от наложително да ги припомним.

Почистете козметичните си продукти. Всички имаме онези артикули в банята си, които не сме използвали от години. Началото на новия сезон е чудесен повод да се оттървете от тях. Проверете срока им на годност. Ако го надвишават дори с ден, логичното действие е стрелба направо в коша.

Преминете към леки и устойчиви формули. Пролетта изисква по-лек грим, така че забравете за бордото и заложете на прасковените и розови нюанси. Същото важи и за формулите, които ще оставят кожата ви хидратирана, без лепкави следи, запушени пори или нежелани пъпки.

57

Отстранете останалото от зимата. Макар да бе особено колеблива, съветваме ви да я оставите, но не и преди да ексфолирате лицето си, за да премахнете мъртвите кожни клетки, които оставят кожата в състояние, далеч от перфектното такова.

Не забрявайте хидратацията. С увеличаването на температурите се ускорява процеса на потене, както и производството на себум в кожата. Не претоварвайте кожата си с много продукти, хидратиращият крем остава константа. Сутрин и до 5 минути след излизането от душа вечер.

Отново е време за SPF. Въпреки че се нуждаем от SPF целогодишно, появата на слънцето налага да помислим в тази посока. UVA и UVB лъчите могат да повлияят на кожата дори през облаците, така че добавете в козметичния си арсенал подходящ продукт възможно най-скоро.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Фотография: unsplash.com. 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA