Разбира се, че има правилен начин да се грижите за кожата си

И затова смело твърдим, че следващите редове са "game changer" отвсякъде.

Фотография: Pexels.com

Неведнъж сме коментирали кое е полезно за кожата ви и кое - не. Следващите редове обаче съдържат най-важната информация. Най-точното обяснение как да се грижите стъпка по стъпка, за да може най-големият орган в тялото ни да бъде здрав, плътен и блестящ.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ТОВА СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ГРЕШКИ В ГРИЖАТА ЗА КОЖАТА

сдфгхй

ПОЧИСТВАНЕ

Необходимо е да почиствате кожата два пъти на ден - сутрин и вечер, като това правило важи за всеки тип кожа. Препоръчително е да измиете грима си, веднага след като се приберете вкъщи.

Първо почистете с мицеларна вода. Мицелите разграждат най-лесно и бързо мазнината от грима. След това доизмийте лицето си с нежен гел или пяна, в зависимост от типа кожа. Досегът с вода е задължителен, тъй като подобни продукти вникват по-дълбоко в кожата и почистват мръсотии, които не можем да видим.

Не търкайте силно, а леко масажирайте кожата си с топла вода и подсушете с кърпа.

Следва тоникът, балансиращ pH-то на кожата. Много е важно да се поддържа оптималният киселинно-алкален баланс, който е около 5,5 pH. Има немалко фактори, които могат да го нарушат. Най-същественият е рязката промяна в температурата, затова не трябва да миете лицето си нито с много гореща, нито с много студена вода. Влияят също нездравословната храна, стресът и неправилно подбраната козметика.

Когато pH-то на кожата се повиши до алкално ниво, това води до дехидратация и възпаление. Ключово е, че водата има pH 7, тоест неутрален показател, който от своя страна повишава естественото pH на кожата.

dfghj

Минавайки с тампона по труднодостъпни места около ушите, на границата с косата, под брадичката и шията може да видите останал грим или друг вид замърсяване. Почистете, докато на памука не се вижда мръсотия.

Изборът на тоник може да бъде в зависимост от даден проблем като свиване на пори, прекомерно омазняване или зачервяване на кожата. Розовата вода и зеленият чай имат противовъзпалителен ефект, а витамини Е и С се борят срещу свободните радикали, които провокират процеса на стареене.

sdfgh

РУТИННА ГРИЖА

Следват серума, крема и околоочния продукт. Серумът има висок процент активни съставки и прониква в дълбочина, така че е идеален за борба с финните линии. Той обаче не създава "бариера" и може да изпари влагата много бързо от кожата. Серумът или друг продукт за локална употреба нанесете преди крема. Той винаги е последен, защото запечатва съставките на по-долните продукти и "затваря" влагата в кожата.

Сутрин нанасяйте и SPF след крема за лице. Ако е лято, може да пропуснете серума или олиото.

Дневните и нощните кремове трябва да са различни, защото през деня кожата на лицето постоянно е изложена на негативното въздействие на околната среда и дава огромна част от енергията си, за да се бори със слънцето, градската мръсотия и свободните радикали. Така че кремът трябва да ви "защитава".

sdfgh

През лятото е препоръчително да използвате овлажняващ гел, който е с лека структура и не оставя мазен отблясък. Върху фон дьо тен и кремът "лежи" по-добре.

През нощта кожата си почива и се зарежда с нови сили и витамини. По време на сън, когато тялото ни е в състояние на почивка и релакс, тя поема и усвоява по-добре хранителните вещества. Ако имате проблем, върху който искате да работите, може да го направите чрез нощния си серум или крем. Избраните продукти действат срещу първи линии, пигментни петна, стягане и т.н.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: РАЗПОЗНАВАТЕ ЛИ КАКЪВ ТИП КОЖА ИМАТЕ?

dfghj

СПЕЦИАЛНА ГРИЖА

По-специалната грижа е ексфолиация, почистваща и подхранваща маска. Правилото е да се ексфолира 1-2 пъти в седмица, а маските да се правят по веднъж една след друга. Ако кожата е мазна, увеличете ексфолиацията и почистващата маска с веднъж повече.

Комплексната грижа за лицето ви ще помогне да запазите младостта и еластичността си в продължение на години. Затова е важно постоянството. Спазването на правилния режим гарантира, че кожата получава всички хранителни вещества, от които се нуждае, за да постигне желаните резултати.

Имайте предвид, че кожните клетки се обновяват веднъж месечно и няма как да очаквате значителни резултати за кратко време или при нередовна грижа.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA