Ако питате Гуинет Полтроу, ексфолиацията е най-важна

Замисляли ли сте се какви са всички стъпки в skincare рутината на актрисата? Спрете с мисленето.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 03 август 2022

Нощната рутина на Гуинет Полтроу включва много, много ексфолиация.

Основателката на Goop никога не пропуска стъпка в грижата за кожата, а най-новият продукт на Goopglow е поредната такава.

"Това е продукт, който използвам от доста време", казва Полтроу пред Harper's Bazaar за ексфолиращото мляко за сън, което съдържа киселини, помага за изравняването на тена и се справя с тъмните петна и запушените пори.

"Мисля, че любовта ми към слънцето е широко известна и имам много увреждания поради този факт. Освен това навършвам 50 през септември, така че имам много малки фини линии и бръчки", обяснява актрисата.

"Наистина исках да направя невероятно ефективен продукт, който да се справи с тези неща, особено с тъмните петна и увреждането от слънцето. Мисля, че нищо не ви състарява така, както тъмните петна", категорична е тя.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ГУИНЕТ ПОЛТРОУ Е ЩАСТЛИВА БЕЗ ХОЛИВУД

Тъй като гликоловата и млечната киселина във формулата са комбинирани с успокояващи съставки като сквалан и смес, която марката нарича "пустинно мляко" (екстракти от пъпеш Калахари, жожоба и алое), тя е приятна и нежна.

"Събуждате се наистина сияещи и може да го използвате всеки ден", допълва wellness гуруто и добавя: "Използвам го два пъти на ден, за да се опитам наистина да ускоря процеса."

Желателно е новата иновация да се използва 2-3 пъти седмично, но тя го употребява всеки ден. Първо започва с Sleep Milk върху кожата, след това е овлажнителят на Goop, а краят е с балсам за устни.

"Имам рутина и се чувствам много доволна от това как работи. Знам, обсебена съм от ексфолирането. Това е моето нещо", казва тя.

На въпроса химическо или физическо ексфолиране предпочита, Гуинет отговаря, че според нея има място и за двете.

"Особено за мен, защото имам суха кожа. Наистина обичам физически ексфолиант, а след това химическия компонент, но кожата ми е свикнала с него", обобщава Гуинет.

А за да се подготви за пълноценен сън, тя акцентира върху правилното хранене.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ИЗИСКАНИЯТ, СВЕТЪЛ И ПРОСТОРЕН ДОМ НА ГУИНЕТ ПОЛТРОУ

"Чувствам, че ранното хранене е наистина важна част от рутината ми за сън. Има много доказателства, които сочат, че ако си легнете с пълен стомах, не спите добре. Ето защо вечерям в шест часа - всички приятели ми се подиграват. Винаги пия чай вечер, обичам билки, които карат главата и тялото ви да се отпуснат", категорична е Полтроу.

Тя смята, че изследванията говорят достатъчно. "Ако имате хладна стая, това е по-добре за съня. Така че се опитвам да поддържам стаите не прекалено топли. И тогава спя с маска за очи, защото съм наистина чувствителна към светлината. Лошото е, че заспивам с телевизия. Знам, че хората казват да не се прави, но за мен не е проблем."

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA