Да, има разлика между дневния и нощния крем

Запомнете ги, защото от това зависи дали кожата ви ще бъде красива дълго време.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 26 септември 2022

Има начин да се сдобиете с перфектна кожа и да забавите стареенето ѝ, доколкото изобщо е възможно. Най-важното правило е да използвате правилните продукти по правилния начин.

Много хора използват крем за лице, но не правят разлика между дневния и нощния такъв. Най-често се спират до универсално предложение на средна цена, което нанасяме на лицето си както сутрин, така и преди лягане, а това е неправилно.

Дневните и нощните кремове трябва да са различни.

дфгбхн

ДНЕВЕН

През деня кожата на лицето постоянно е изложена на негативно въздействие от околната среда - слънцето, градската мръсотия и свободните радикали.

Затова дневният крем трябва да "защитава", да предпазва от слънчевите лъчи, да не запушва порите и да заздравява хидролипидния баланс.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: РАЗПОЗНАВАТЕ ЛИ КАКЪВ ТИП КОЖА ИМАТЕ?

Изисква се да е с по-нежна формула и да се абсорбира бързо от кожата. Важно е, защото така или иначе се омазнява през деня, колкото и да е суха.

дфгх

НОЩЕН

От друга страна нощният крем е пълната противоположност. Той е на основата на липиди, масла и други по-силни съставки.

През нощта кожата си почива и се зарежда с нови сили и витамини. По време на сън, когато тялото е в състояние на почивка и релакс, тя поема и усвоява по-добре хранителните вещества. Ако имате проблем, върху който искате да работите, може да го направите чрез нощния си серум или крем. Избраните продукти действат срещу линии, пигментни петна, стягане и т.н.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ТОВА СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ГРЕШКИ В ГРИЖАТА ЗА КОЖАТА

И двата крема трябва да се нанасят след много добре почистена и тонизирана кожа. Другият ни съвет е никога да не правите компромис с качеството.

дфгх

ИЗБОР

Ако сте в ранните си 20 години, търсете кремове, съдържащи повече етерични масла и всякакви "хидратиращи" съставки.

Хората около 30 се нуждаят от крем със съставки против стареене. Например, аминокиселини, витамини, колаген, ретинол и т.н. Те подпомагат процеса на възстановяване на кожата, който се забавя с нарастване на възрастта.

Нощният крем за жените над 40 трябва да е с по-силна формула против бръчки. Той помага за намаляване на фините линии и цялостен лифтинг ефект.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA