Ето защо е по-добре да използвате копринена калъфка за възглавницата си

Коприната има редица плюсве за кожата, косата и здравето ни.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 30 октомври 2022

Може да ви се струва, че копринените калъфки за възглавница са лукс, но истината е, че те носят доста плюсове за здравето и красотата ни. Естествената мекота и гладкост на коприната помагат за кожата и косата да изглеждат здрави и красиви. Освен това, копринената калъфка ще помогне и за спокойния ви и пълноценен сън.

ДЬФЦГ

ANTI-AGE ЕФЕКТ

Малко хора се замислят, че е важно до какво допират лицето си през нощта. Благодарение на хипоалергенните си свойства и съдържанието на идентични аминокиселини и протеини, коприната предпазва кожата от дехидратация и не позволява на влагата да напусне най-горния й слой.

Освен това, заради гладката си повърхност, копринените калъфки не се набръчкват и не оставят отпечатъци върху лицето както правят памучните или ленените, които води до мимически бръчки.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: БРЪЧКИ НА СЪНЯ: КАКВО Е ТОВА И КАК ДА ИЗБЕГНЕМ ПОЯВАТА ИМ?

3Е4РР5

ПРЕДОТВРАТЯВА СУХАТА И НАКЪСАНА КОСА

Всяка жена знае, че ако си легне с мокра коса или с красива прическа няма как на следващия ден визията й да изглежда добре. Това се случва най-вече, ако ползвате изкуствена калъфка за възглавница, тъй като движението вечер може да причини статично електричество и накъдряне.

Коприната не допуска това да се случи, защото има свойството да отнема това статично електричество и дава възможност на косата свободно да се плъзга, дори когато лежите. Това е така, защото копринените нишки имат изключително сходна структура с тази на човешката коса.

ЦЖБН

ПО-ПЪЛНОЦЕНЕН СЪН

Коприната е естествен регулатор на телесната температура. Това ѝ позволява да отстранява потта или влагата, като охлажда тялото при горещини и го затопля, ако средата е студена­.

Освен това, след натоварен ден, когато се отпуснете в леглото, тази материя ще ви даде усещане за лукс и комфорт.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ПОНЯКОГА КОЖАТА ПРОСТО ИСКА СРЕДИЗЕМНОМОРСКИ ЛУКС

жбнх

ПО-ЧИСТА КОЖА

Памучните платове са по-склонни да задържат себум, мъртви клетки и други замърсявания, които кожата ви попива докато спите. В резултат може да се сдобиете с по-неравноморен тен, възпаление и дори акне.

Копринената калъфка действа антисептично, защото не задържа и абсорбира нечистотии в такава степен.

фжбгхн

ПО-БЛАГОПРИЯТНА СРЕДА

Коприната е добър изолатор на силиконовата вътрешност на възглавницата. Така няма да сте изложени на изкуствени и токсични химикали, докато спите, тъй като повечето възглавници са направени от синтетични материали, които действат алергенно или повлияват на ендокринната система.

Фотография: Pexels.com

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA