Що е то Skin Cycling?

Най-накрая ще постигнете перфектната кожа, благодарение на този viral метод.

Ася Иванова
Ася Иванова 21 април 2023

Фотография: Pexels.com

Skin Cycling. Ето, че най-сетне получаваме отговор на всичките си горещи въпроси!

Колко често е добре да ексфолираме? Да използваме ли ретинол и на какъв период от време? Да оставяме ли кожата да почива или всеки ден да залагаме на различни активи? Дерматолозите са категорични: по-малкото е повече. И именно в това се крие тайната на методa skin cycling.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ДЕХИДРАТИРАНА ЛИ Е ВАШАТА КОЖА?

Измислен от дерматолога д-р Уитни Боу, този похват бързо набра популярност и стана viral в последните месеци. И резултатите не закъсняха. Много момичета споделят, че най-накрая виждат положителни, постоянни резултати, и то без да използват луксозни продукти. Този метод е подходящ за всеки тип кожа. Дори за чувствителната, която реагира на почти всички мазила. Ние също решихме да пробваме този метод. Но в какво точно се изразява той?

кожа

Изключително лесен и щадящ и не е необходимо всяка вечер да се чудим днес какво точно трябваше да нанесем върху така изстрадалата ни кожа. Skin cycling се състои от следната седмична рутина:

1 ДЕН: Вечер, посветена на ексфолирането

Има два вида ексфолианти: физически и химически. Физическият ексфолиант е инструмент, с който физически почистваме кожата, като силиконова четка, докато химическият ексфолиант има съставки, които се справят с премахването на горния слой на кожата вместо вас. Такъв пример са AHA и BHA серумите. Който и вариант да изберете, кожата ви ще ви е благодарна, тъй като най-сетне ще може да диша свободно.

2 ДЕН: Вечер с ретиноиди

Ретинолът определено е нещото, което помага на кожата да придобие онези гладкост и сияние, за които копнеем от дълго време. Трябва обаче да бъдем изключително внимателни. Задължително е да започнем с най-ниския %, една помпичка, на суха кожа и да не забравяме хидратацията.

кожа

3 И 4 ДЕН: Възстановяване. Маски и хидратация

Дните за възстановяване ги посветихме на хидратация и подхранващи маски. Сутрин рутината ни е следната: измиване с вода, подхранване с тоник и с хиалуронова киселина, хидратиращ крем, слънцезащита. Вечер: почистване на лицето с мазило на маслена основа, след това с пенлив гел в зависимост от нашия тип кожа, полагане на подхранваща маска, тоник, хидратиращ крем.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: А ВИЕ ЗНАЕХТЕ ЛИ, ЧЕ ТРЯБВА ДА НОСИТЕ ПРОДУКТИ СЪС SPF ВКЪЩИ?

Да, толкова е просто. Когато се повтаря в този ред, този стратегически метод позволява на кожната бариера да се възстанови напълно и лицето се подготвя да поеме всички активни съставки от козметиката ни.
И запомнете: важно е да следите ексфолиацията и ретиноидите да се правят вечер, защото те помагат на кожните клетки да се обновят през нощта.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA