Няколко трика за перфектен тен с помощта на автобронзант

Станете професионалист в нанасянето на крема с тези няколко съвета.

Ася Иванова
Ася Иванова 12 юни 2023

Фотография: Pexels.com

Всички тръпнем да се отправим към морския бряг, където ще се отдадем на коктейли и ще се попечем под парещите лъчи на слънцето. Времето все още ни саботира и затова с налага да прибегнем към изкуствения тен.

Докато сме в очакване да дойде лятото и топлите дни, в които по цял ден ще се радваме на слънчевите лъчи, смело може да заложим на автобронзантите. Признаваме, ние сме сред феновете на бронзиращите кремове, не само заради удобството от употребата им вкъщи, както и заради факта, че с тях не излагаме кожата си на риск от изгаряне. 

Но дори тяхното нанасяне си имат правила. За да се сдобиете с равен и естествен тен с автобронзант, трябва да сте стриктни в спазването на някои правила.

НЕ ПРЕНЕБРЕГВАЙТЕ ПОДГОТОВКАТА

Автобронзантът ще попие добре в гладка и чиста кожа, което означава, че трябва да я ексфолирате добре. Не забравяйте и хидратацията след ексфолиране - поне няколко часа преди нанасянето на автобронзанта. Важно е да не пропускате тази стъпка, защото сухата кожа също допринася за появата на неприятните линии.

А ето и две неща, на които може би сте пропуснали да обърнете внимание. Бръсненето е форма на ексфолиация и може да го приложите непосредствено преди нанасяне на автобронзант. Ако използвате кола маска обаче, то трябва да бъде 24 часа преди продукта за изкуствен тен, за да дадете възможност на порите да се затворят. Ако обаче я направите след намазването с автобронзант, ще ускорите процеса на избледняване.

бронзов тен

ИЗПОЛЗВАЙТЕ РЪКАВИЦА

Нанасяйте бронзантите с ръкавица. Не пестете продукта и покрийте кожата добре. Петната се появяват, заради пропуснати участъци от кожата. А ръкавицата ще предпази дланите ви от оцветяване. Нанасяйте бронзанта с кръгообразни движения, но не търкайте силно и грубо - рискувате да оставите неравномерни места.

ПО-СВЕТЪК НЮАНС ЗА ЛИЦЕТО

Лицето е тази част от тялото, която винаги е изложена на слънце. По-лесно ще придобиете естествен тен на лицето, затова когато ползвате бронзанти, изберете за лицето по-светъл цвят. Ако върху него ще използвате и слънцезащитен фактор и грим, то изберете бронзант с лека формула.

ПОПРАВЕТЕ ГРЕШКИТЕ

Ако все пак сте открили по-светли линии по тялото, не се притеснявайте. Просто поправете петната. Вече се продават специални гъбички, които само се намокрят с малко вода и с тяхна помощ може да изтриете излишния цвят. Същото нещо ще постигнете и с малко памук, напоен с лакочистител.

ЗАПАЗЕТЕ ТЕНА

Горният слой на кожата се бели естествено, затова и бронзантите не издържат повече от няколко дни. За да удължите трайността им, не пропускайте да хидратирате кожата си с подходящите лосиони или дори да използвате бавно действащи бронзанти, за да запазите тена. Ако два-три дни ви е достатъчно и искате да свалите шоколадовия цвят на кожата, ексфолирайте я, за да сте сигурни, че ще избелее равномерно.

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA