Морският бряг е перфектен за справяне с целулита

Няколко трика, с които да изгладите кожата на дупето.

Ася Иванова
Ася Иванова 19 юни 2023

Фотография: Pexels.com

Може би си мислите, че морето е само за почика. Но именно там по-лесно и за кратък период от време може да се спасите от досадния целулит.

Водораслите и солената вода помагат за изглаждането на кожата на дупето, тъй като са десет пъти по-богати на протеин, активни съставки, аминокиселини и минерали от земните растения. Освен това тяхната структура е сходна на клетките и тяхната съвместимост с човешката кожа. Те проникват безпрепятствено в по-дълбоките слоеве на кожата, като по този начин полезните им свойства действат по-ефективно. Така че по време на почивката може да пробвате терапия с водорасли - в съвсем натуралния им и напълно безплатен вид.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: НЯКОЛКО ТРИКА ЗА ЕВТИНА ЛЯТНА ВАКАНЦИЯ

целулит

СПА НА ПЛАЖА

Възползвайте се от почивката на плажа и си направете спа терапия с морски водорасли против целулит. Почти на всеки плаж ще намерите прясно изхвърлени водорасли. Обвийте тялото си с морските растения за 10-15 минути. Това е бърз и лесен начин да се елиминирате токсините и да стегнете кожата. Е, ще трябва да проявите доза непукизъм и да понесете слисаните погледи на околните. Но нима и преди всички ние не сме правили жертви за красотата!

У ДОМА

Ако вече сте си у дома и нямате плаж наблизо, направете си процедура с японско водорасло уакаме. Във ваната с топла вода накиснете около 150-200 грама уакаме (ще го откриете в почти всички магазини за био храни) и се потопете минимум за 10-15 минути. Направете си нежен масаж на проблемните зони. И не забравяйте да се движите, както и да хапвате колкото може повече салати.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ПРАВИТЕ ЛИ ТЕЗИ ГРЕШКИ ПРИ НАНАСЯНЕТО НА СЛЪНЦЕЗАЩИТА

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA