3 трика за перфектна кожа, които ни се иска да знаехме през 20-те си години

Добрата хидратация е в основата на всичко. И какво още?

Ася Иванова
Ася Иванова 10 юли 2023

Фотография: Pexels.com

Всеки професионалист в света на красотата има своите тайни, които не подлежат на обсъждане.

Но не се заблуждавайте! Постигането на стегната и младолика кожа е едно безкрайно пътуване през целия ви живот. Не се плашете. В крайна сметка не е ли много по-лесно да предотвратите появата на фините линии, отколкото да се опитвате да ги премахнете впоследствие? Това не означава, че трябва да заложите на рутинна грижа за кожата "против стареене" веднага щом навършите 25 години, но е добре да приложите възможно най-рано няколко полезни навика.

54-годишният холистичен естетик Тами Фендър разкрива съветите за грижа за кожата, които наистина действат и всяка една от нас би искала да ги знаеше в 20-те си години. Ако все още не сте приложили тези практики, може да го направите сега (по-добре късно, отколкото никога, нали?):

ОЩЕ ОТ GRAZIA: BEAUTY ТРИКОВЕТЕ, КОИТО СЪСТАРЯВАТ КОЖАТА НИ

грижа за кожата

ДАЙТЕ ПРИОРИТЕТ НА МАСАЖА НА ЛИЦЕТО

Не пренебрегвайте силата на добрия масаж на лицето. Той стимулира кръвообращението, което от своя страна намалява подпухналостта и възпалението, и задейства производството на колаген, което пък поддържа кожата ви да изглежда опъната. А знаете ли кое е най-доброто на масажа за лице? Че не е необходимо да ходите на професионалист, нито пък се нуждаете от специални инструменти. Само върховете на пръстите ви са достатъчни, за да масажирате, повдигнете и тонизирате. И според Фендър, никога не е твърде рано (или късно!) да започнете с редовния масаж.

"Когато бях на 20, бях очарована от природната медицина и холистичните терапевтични методи, но все още не осъзнавах колко е важно да отделям време всяка сутрин и вечер за масаж на лицето, докато прилагам серума", отбелязва тя. "Това е навик, който се усложнява с времето, но носи чудесни ползи. Повишаването на циркулацията може да помогне за изчистване на прекалено активната кожа (за която са характерни възпаленията) и може да осигури устойчивост на кожата на всяка възраст, като същевременно намалява стреса за цялостната ви система", добавя тя.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ДЕХИДРАТИРАНА ЛИ Е ВАШАТА КОЖА?

грижа за кожата

ИНВЕСТИРАЙТЕ В ДОБЪР ХИДРАТАНТ

Независимо от вашата възраст, от начина ви на живот или типа кожа, трябва да хидратирате кожата си. Точка! Влагата е от решаващо значение за бариерната функция, поради което неправилната хидратация може да доведе до преждевременно стареене на кожата, увисване и бръчки. Затова е важно да инвестирате в добър хидратант, за да охладите кожата си и да я нахраните с хранителните вещества, за които жадува.

"Много 20-годишни, които идват при мен за лечение, все още не знаят за стойността на подхранващия овлажнител, който помага на кожата да влезе в баланс и да запази влагата си", обяснява Фендър. "Цитрусовите есенции са особено добри в поддържането на младата кожа." 

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ХРАНИТЕ, КОИТО ЩЕ НАКАРАТ КОЖАТА ВИ ДА ЗАСИЯЕ

грижа за кожата

ПО-МАЛКОТО Е ПОВЕЧЕ

"Когато бях по-млада си мислех, че повече е по-добре и прекалявах с продуктите или използвах твърде много наведнъж. С течение на времето научих, че холистичната грижа за кожата работи най-добре с почти хомеопатични дози," казва Фендър.

Запомнете: По-малкото е повече в грижата за кожата. Наслояването на серум след серум след серум не само ще наруши кожната ви бариера и ще доведе до раздразнение, но също така може да направи така, че продуктите да станат неефективни. Специалистите съветват да се придържате към общото правило да залагате на един серум с активи (т.е. такъв с пептиди, ретинол или антиоксиданти) и след това да се съсредоточите върху продукт, който да подпомогне възстановяването на влагата.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA