Предпазете устните си от потъмняване

Няколко трика ще ги предпазят и дори ще ги направят още по-красиви и сочни.

Ася Иванова
Ася Иванова 11 август 2023

Фотография: Pexels.com

Лятото е моментът, в който рискът устните ни да потъмнеят е голям. 

Най-честите причини за това са пушенето, чая, кафето, извънредно много излагане на слънце и използването на некачествени продукти за устни.

Ето как да избегнете този неприятен момент:

ЕКСФОЛИРАЙТЕ

Може би редовно ексфолирате лицето си, но устните също имат нужда от премахване на мъртвата кожа, за да изглеждат свежо и съблазнително. Смесете малко овесена каша и мед и нанеси на устните. Изчакайте известно време, след това нежно разтъркайте и премахнете от устните с хладка вода.

БАЛСАМ СЪС SPF

Желателно е слънцезащитният фактор да е по-голям от 30, когато сте изложена на силна слънчева светлина – като ски пистите през зимата и плажа през лятото. Ако имате чувствителна кожа, изберете балсам от медицинската козметика.

ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ

Всички важни витамини, от които се нуждае кожата ви, за да е здрава, са в продуктите, богати на хранителни вещества – плодове, зеленчуци, ядки, риба, варива. Не прекалявайте с чая и кафето.

устни

КАЧЕСТВЕНА КОЗМЕТИКА

Химичните вещества в червилото и гланца могат да променят трайно цвета на устните и то не в желания нюанс.

БАДЕМОВО МАСЛО

Редовното масажиране на устните ще предотврати потъмняването им. Бадемовото масло е подходящо за целта. Нека масажът да продължава около 2 минути всеки ден или поне през ден. Така ще подобрите циркулацията на кръвта в устните и само почакайте да видите резултата!

DIY МАСКА

Може да ви звучи странно, но маска, направена от бананова каша, смесена с масло, също действа добре на устните. Нанесете сместа за малко, след това измийте с хладка вода. Твърди се, че е особено ефикасно за пушачи.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA