Начинът да направите всяко едно упражнение по-ефективно

Тайната на перфектната форма е в този малък трик.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 31 януари 2020

Не прекарвате деня си в една посока. Същото трябва да важи и за времето, прекарано във фитнес залата. Ако тренировките ви са еднотипни, това, което трябва да направите, за да постигнете максимален ефект, е да промените ъгъла на тялото си, докато изпълнявате набор от упражнения – клякания, планк и коремни преси.

Освен че ще подобрите обхвата си на движение и ще подготвите по-добре тялото си за ежедневните предизвикателства, по този начин ще натоварите всички мускули, което е първата стъпка към перфектната форма. Завъртете тялото си наляво, след това надясно, стъпете с един крак напред и повтаряйте поне 3-4 пъти по време на тренировка.

Опитайте този трик в комбинация между клекове и скок: Изправете се с лице напред, след това клекнете. Повторете, като завъртите тялото си надясно при приземяване, след това скочете и този път се обърнете наляво. (Представете си часовник: Започнете от 12, след това се завъртете на 3, 6, 9 и завършете отново на 12.) Фокусирайте се върху дишането и ритъма на сърцето ви, защото оттам започва координацията на цялото тяло. Важното е да използвате силата си, а не инерцията.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA