Обратно във форма след лятната ваканция

Вече сте в града и малко по малко започвате да забравяте перфектното плажно тяло? Нормално е...

Димитър Андонов
Димитър Андонов 02 септември 2020

Правим всичко възможно, за да изглеждаме страхотно на плажа, но стигайки морския бряг, изкушенията са навсякъде. Нямаме предвид само царевицата, сладоледът и коктейлите, а и всички други многобройни места, в които храната е толкова вкусна, че просто няма друг вариант, освен да опитаме цялото меню.

Чудесно, нали? Да, но прекарвайки 1/3 от деня на шезлонга набавените калории от лятната ваканция може да се окажат доста повече от изгорените такива преди нейното начало. Спокойно, имаме план за действие!

Пийте много вода. Хидратирайте тялото си добре и поне за седмица оставете на заден план всички сокове, смутита и коктейли, които са вкусни, но съдържат безкрайно много захар и оцветители. 

57

Яжте много храни, богати на фибри. Вероятно не сте следвали обичайните си хранителни навици, докато сте на път, така че сега наваксайте с продуктите, богати на фибри. Разбирайте: овесени ядки, броколи, леща, ябълки, брюкселско зеле и кедрови ядки.

Починете си от храненето навън. Избягайте от празните калории и излишната захар, която има в много храни по ресторантите. И ние обичаме чаша хубаво вино и вкусна пица, която не се налага да приготвяме сами, но ако искате да влезете във форма бързо, може би е по-добре да хапвате вкъщи. Или поне в три дни от седмицата, ако трябва да подходим реалистично.

574

Придържайте се към редовния си график за сън. Напълно възможно е по време на ваканция да не сте вземали нужните поне осем часа сън (разбираме ви, 16 часа на ден не стигат за плаж, разходка, вечеря и купон с много алкохол), така че наваксайте и върнете тялото си в режим на работа и перфектна форма.

Създайте план за тренировка. Запишете се на танцов клас, присъединете се към групови занимания, карайте колело или плувайте в басейн. Правете нещо, което ви е приятно и ви кара да се чувствате добре. Може да пробвате и с високоинтензивна тренировка спрямо възможностите си?

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Фотография: Profimedia, unsplash.com.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA