Детокс за цялото тяло след празничния сезон

Забелязали сте промяна в тялото си? Нормално, нека се насочим към решението на проблема.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 02 януари 2023

Храна. Алкохол. Още храна. Още алкохол. И още храна! Да, празниците са най-красивото време от годината, но и онова, след което се чувстваме отпаднали и толкова преяли, че нормалното функциониране ни изглежда като далечен и неосъществим мираж.

GRAZIA събра няколко лесни и изключително прости правила, които е добре да спазваме в първите дни от годината. И не само!

54

Пийте топла вода с лимон. Започнете деня с чаша топла вода с пресен лимонов сок. Направете го, за да поддържате добри нива на хидратация и да стимулирате храносмилателните процеси в организма. Топлият зелен чай е чудесен вариант, ако се чувствате подути, а чаят от копър помага при лошо храносмилане, чревни газове, киселини и дори при проблеми с червата. Полезна информация, особено след края на празниците.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ГОЛЕМИТЕ ПОЛЗИ НА ЛИМОНИТЕ

47

Фокусирайте се върху ястия на растителна основа. Помислете за зеленчуци и плодове, богати на растителни протеини. След цялото количество храна, изядено по празниците, отделете поне три дена за почивка на организма, които да не включват глутен или млечни продукти.

Постоянното гладуване не е вариант. И го знаете отлично. Ако обаче се възползвате от правилото последното ви хранене за деня да не бъде по-късно от 19:00 ч. вечер, със сигурност ще усетите наличието на положителни резултати. Знаем, че е трудно да не хапнете парче (или цял) шоколад, докато гледате сериала си вечер, но опитайте.

76

Масаж с етерични масла. Чувствате се подпухнали? Повече от прясон изпечена поничка? Разбираме отлично. Направете масаж на цялото тяло, използвайки етерични масла и правилните хидратиращи продукти. 

ОЩЕ ОТ GRAZIA: 7 РЕЦЕПТИ С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА

Йога. Тя е най-бързият начин да върнете баланса в енергийните си нива, както и да повишите настроението си. Специалисти стигат до извода, че са необходими точно 8 минути за изпълнение на пози, ако искате да тонизирате тялото. Разбира се, оптималното време е между 20 и 30 минути, а най-подходящият период от деня - сутрин, веднага след онази чаша вода с лимон.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA