Това са храните, които предизвикват изпотяване

Обичаме кафето и тестените десерти, но повече обичаме липсата на усещането за сауна.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 11 август 2021

Много е възможно да отворите тези редове, защото сте попаднали на материала в нашата Facebook страница, пътувайки към вкъщи, проклинайки жегата, която тези дни ни показа истинското си лице. Със сигурност не можем да се справим с нея изцяло, но съществуват малки стъпки за извървяване, ако не искаме да изглеждаме сякаш току-що сме се изкъпали в река. Ще започнем от храната.

57

МАЗНИ И ТЕСТЕНИ ХРАНИ Разбирайте - шоколад, бял хляб, fast food и всички подобни. Тялото ни има нужда от допълнителна енергия, за да ги преработи, което означава, че е много по-възможно да се изпотим, особено ако навън е 150 хиляди градуса. А най-вероятно е.

ХРАНИ С ВИСОКО СЪДЪРЖАНИЕ НА НАТРИЙ Когато ядете твърде много сол, тялото ви ще направи всичко възможно да се отърве от натрия. Опитайте се да ограничите консумацията му до 4 грама дневно.

ПЪЛНОМАСЛЕНО МЛЯКО Ако приемате мляко с високо съдържание на мазнини, шансът да се изпотите е много по-голям, ако заложите на нискомаслено или обезмаслено такова.

57

ЛЮТИ ЧУШКИ Логично, но все пак. Те съдържат химикал, който стимулира нервните рецептори и изпраща усещане за горещина към нервната система. След това мозъкът прави същото с потните жлези. Аналогия.

57

СУПА Супите обикновено се сервират горещи и организмът ни прави всичко по силите си, за да се охлади, докато приема топлата храна.

АЛКОХОЛ Консумацията на алкохол разширява кръвоносните съдове в кожата и води до повишаване на телесната температура. Справянето с нея предизвиква потните жлези да отделят секрет.

КАФЕ Независимо дали го пиете горещо или студено, кофеинът стимулира централната нервна система и предизвиква изпотяване. Захарта и прясното мляко към него спомагат допълнително. И все пак не бихме искали да се откажем от айс латето завинаги.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA