Вашето перфектно (разбирайте: неперфектно) тяло

Нека този път промяната започне с възприемането на собствените ни форми. Само така никога повече няма да се страхуваме от банските.

Фотография: Pexels, PR

Когато обмислях темите за настоящия брой, се сетих, че традиционно през пролетта и лятото в женските списания пишем за това "как да влезем в перфектна форма за лятото". Но всъщност този тип материали са минало. И дори козметичните марки са го разбрали и вече буквално не лансират антицелулитни продукти. Революцията на естествените форми, ясното осъзнаване, че всеки е различен и че 99% от жените имат целулит, е факт. Но за някои от нас (включвам и себе си) промяната в мисленето все още не е завършила. Затова ще използвам този материал като групова терапия. Момичета, вече няма нужда да подлагаме тялото и ума си на изпитания, за да посрещнем лятото със самочувствие и увереност. Подхождаме без фашливи обещания и нереалистични цели. Зареждаме ви с #BodyPositivity!

beauty

Запомнете, че социалните мрежи могат да бъдат империя на злото. Постовете ни са запазени само за най-добрите снимки – тези, на които изглеждаме най-добре, най-слаби, най-млади, най-щастливи. Но има жени, които не се притесняват нито от телата си, нито от това да иронизират изкуствения свят на съвършенство, който откриваме само в балона, наречен социални мрежи. Те показват, че идеалното тяло е това, което те самите имат. Затова, ако имате нужда от вдъхновение, последвайте тези профили!

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ХРАНАТА НА 2022 - КАКВО Е МОДЕРНО И КАКВО Е ПОЛЕЗНО?

@ISKRA Искра Лорънс е американски модел, която по примера на Ашли Греъм доказва, че красотата не е в килограмите, а в излъчването. Без никакво притеснение тя споделя със света пищните си форми и целулита си, като в същото време е успешен предприемач, съпруга и майка на 2-годишно момченце.

@DANAEMERCER Данае Мерсер е журналист от CNN и Sunday Times, която в момента се е заела със задачата да ни „напомня, че сме специални". Клиповете и снимките й са забавно напомняне за това как светлината, позата и кадърът могат да ни превърнат в супермодели. Тя не се притеснява да говори за целулита, отпуснатата си кожа и дори за репродуктивните си проблеми. Всеки има нужда от Данае във фийда си!

@MIAKANG Миа Канг е модел и години наред се бори с ужасно хранително разстройство. В постовете си тя споделя как в годините, в които е била най-слаба, е била и най-нещастна: „Никога не бих разменила мястото си с момичето, което бях тогава". Сега е по-пълна, но споделя, че новото й тяло и новото състояние на ума й я карат да се чувства много по-щастлива и уверена в себе си.

@AYLISH_RUTHERFORD Айлиш е диетолог и треньор, но говори открито за несъвършенствата на тялото си, както и за начините, по които инфлуенсърите ни манипулират. „Здравословният начин на живот трябва да добавя стойност към живота, а не да отнема. Стандартите за красота са създадени, за да бъдат недостижими. Фокусирайте се върху това, което харесвате в себе си, а не върху това, което другите казват за вас или за начина, по който трябва да изглеждате".

@THEBIRDSPAPAYA Или Сара Никол Ландри е майка на 4 деца, които от съвсем млада отглежда сама. В резултат на бременностите по тялото й има безкрайно много стрии, целулит и отпусната кожа. Постоянно качва килограми и после драстично ги сваля, бори се и с хранително разстройство и депресия. Докато в един момент осъзнава, че тялото й е приятел, а не враг. Че когато сменим перспективата, дори стриите могат да изглеждат красиво. Че отпусната й кожа е в резултат на четирите нови живота, които е създала. И че всичко това си е заслужавало!

beauty

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA