Обява по кралски: Елизабет II търси страстен готвач

93-годишната кралица на Великобритания избира главния гастроном за своята кухня. Представители на Елизабет II обявиха свободно място за кралски главен готвач.

Информацията се появи в официалния портал на Бъкингамския дворец. В съобщението се казва, че кралското семейство търси готвач на пълен работен ден. Сред изискванията за позицията е „явната страст към приготвянето на храна”, така че ястията да са на „най-високо ниво” и да удовлетворят изискания вкус на кралските особи. Заплата на новия главен готвач ще бъде доста привлекателна - 22 000 лири стерлинги.

„Както се очаква, стандартите тук са изключително високи и всеки ден е работен, така че трябва да сте амбициозен и квалифициран готвач. Може да имате някакъв предишен опит в първокласна кухня или в сферата на масовото хранене, но най-важни са вашите способности и ентусиазъм”, пише още в кралската обява за работа.

Представители на Елизабет II съобщиха, че са възможни пътувания и до други кралски резиденции, намеквайки, че различни членове на семейството ще проверяват уменията на майстора. Кандидатът трябва да е готов да прекарва много време на крака, защото той ще отговаря за работата в кухнята, ще контролира готвачите и останалия персонал.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA