Йордан Йовчев и Schneider Electric в подкрепа на енергийно бедни семейства

Инсталацията #ДариЕнергия бележи началото на серия събития и инициативи по повод 20 години от откриването на завода на компанията в Пловдив

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 16 септември 2019

На 14 септември от 19:00 часа в Градската градина в Пловдив Schneider Electric беше поставено началото на инициативата #ДариЕнергия. Тя се осъществява в рамките на световната кауза на компанията, а именно борбата с енергийната бедност. Същевременно, събитието е първото от серия инициативи по повод 20 години от откриването на завода на компанията в Пловдив. За целта беше изградена интерактивна инсталация, чрез която всеки гражданин и гост на хилядолетния град можеше да дари частица от своята енергия в името на светлината и топлината на нуждаещи се български семейства. Чрез прости упражнения на степери, включени в интерактивната инсталация, желаещите да подкрепят каузата активираха осветяването на дърво в Градската градина. За всеки изпълнен цикъл от упражнения и осветяване на дървото компанията дари по един пакет от практични материали за повишаване на енергийната ефективност на нуждаещите се домакинства.

Първи #ДървотоНаШнайдер осветиха легендарният български атлет Йордан Йовчев и г-н Реми Борел, директор на завода на Schneider Electric в Пловдив. Инсталацията е разположена при известния шадраван с рибките в Градската градина на Пловдив и в продължение на една седмица, до 21 септември, всеки ще може да „запали" светлината на #ДървотоНаШнайдер в името на доброто. Чрез тази инициатива от завода на Schneider Electric в Пловдив искат да мотивират колкото се може повече хора да помогнат на тяхната кауза, като дарят частица от своята енергия на нуждаещите се.

„Вече 20 години ние от Schneider Electric сме тук и познаваме радостите и  грижите на жителите на Пловдив. Ето защо, колкото повече хора се включат в предизвикателството до края на кампанията и колкото повече пъти осветим заедно дървото, на толкова повече семейства от региона ще можем да помогнем в борбата им с енергийната бедност", споделя Калина Петкова - мениджър маркетингови комуникации на Schneider Electric България.

Значимостта на проблема с енергийната бедност в България се вижда в класацията, публикувана в началото на тази година от Европейската коалиция за право на енергия, в която нашата страна води по всички показатели. Това е и причината всяка година служители и приятели на Schneider Electric да посещават като доброволци енергийно бедни семействата и им да помагат да оборудват и ремонтират домовете си, така че енергията, която изразходват, да не се прахосва, а да работи по предназначение.

Кампанията #ДариЕнергия се реализира с активната подкрепа на Община Пловдив и е част от асоциираната програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. С експертиза по тази тема вече от години партньор на Schneider за региона е и Енергийна Агенция Пловдив.

Повече за самата инсталация може да разберете от това видео и от страницата на събитието във Facebook.

Информация и актуални новини относно инициативата може да следите на Facebook страницата на Schneider Electric България. На нея ще бъдат публикувани и допълнителните възможности за участие и резултатите от кампанията.

Очакваме ви!

#ДариЕнергия! Помогни на поне едно енергийно бедно семейство в България!

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA