Мишел Обама: "Живеем във време, в което всички имат еднакви лица"

Бившата първа дама на САЩ не се притеснява да говори за възрастта си и съветва всички останали да направят същото.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 14 февруари 2020

В един доста откровен разговор с Опра Уинфри, част от Oprah’s 2020 Vision tour в Ню Йорк, Мишел Обама, която отпразнува своя 56-и рожден ден на 17 януари, говори открито за културните и социални норми, свързани с жените, както и за разбирането, че в даден момент те трябва да „спрат" да остаряват. „Аз съм на 56, с 56-годишно тяло, което обичам. Ура за мен! Жените се справят с толкова много неща. Не искаме да говорим за възрастта си, а след това желаем да се държим и изглеждаме като на 20", сподели бившата първа дама на Щатите пред публика от близо 15 000 души, които аплодираха нейното смело изказване.

Мишел е наясно, че живеем във време, в което хората правят всичко възможно, за да спрат природата и движението на естествените процеси, в резултат на което, се радват на „замръзнали" лица. „Виждаш снимка, на която всички изглеждат еднакво и ти идва да си кажеш: Не те ли срещнах току-що? Не. Всички имат еднакви устни. Стига!"

Всички сме свикнали да даваме съвети, но рядко осъзнаваме какви реално са те, за да ги прилагаме в ежедневието си. Съпругата на Барак Обама не е изключение. Тя казва, че понякога образът в огледалото играе по-важна роля от гласа в главата ни. „Постоянно съдя себе си, като всеки друг човек", изтъквайки на преден план факта, че всъщност жените се притесняват от остаряването, главно защото не знаят какво точно означава целия процес за съзнанието и тялото им.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA