Раф Симънс и Prada обединяват сили

Белгийският дизайнер изненада всички на Седмицата на модата в Милано, като обяви, че застава рамо до рамо с Миуча Прада.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 24 февруари 2020

Раф Симънс поема ролята на като ко-креативен директор на Prada. Той обединява сили с Миуча, за да продължи тенденцията на диктуване на стила, която италианската модна къща практикува от 1913 г. насам. По време на пресконференция, състояла се в централата на бранда в неделя вечер, бе обявено, че Прада и белгийският дизайнер ще работят като партньори „с равни отговорности за творческия принос и вземането на решения".

Дизайнерът ще стартира новата си позиция през април, като първата колекция на дуото се очаква да дебютира по време на модно ревю тази есен в Милано. "Харесваме се, уважаваме се. Понякога ме критикуваха, че не правя колаборации, така че сега го правя ”, казва италианската бизнесдама за хода на историята, а Симънс добавя:" Има повече сила, когато двама творци вярват в нещо. Ако и двамата вярваме в това, ще го направим.” 

Симънс, който бе избран от Prada Group през 2005 г. за креативен директор на Jil Sander, е повече от наясно, че двамата с Миуча създават нов прецедент в индустрията: „Това почти не се обсъжда открито, много дизайнери поставят под въпрос собствената си позиция в непрекъснато развиващата се модна система", коментира той пред Vogue, "Аз поставям под въпрос ролята на креативността в модата. Трябва да я гледаме отблизо и да мислим как може да се развие. Вярваме, че сътрудничеството може да препозиционира различните аспекти на бизнеса."

37654

Недоброжелатели бързо започнаха със спекулациите, че назначаването на Симънс е първата стъпка от плана за пенсиониране на Миуча - слухове, които самата тя отхвърли бързо: „Харесва ми да работя и съм много развълнувана, защото това ще донесе нов полъх." Раф потвърди, че ще продължи да работи върху своя собствен лейбъл, като успоредно с това проектира и следващите колекции на Prada - ангажимент, който няма срок на годност. "На теория договорът ни е завинаги", споделя Прада в свое интервю.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA