И темата на Met Gala 2020 е...

Доста интересна и благосклонна към творческото въображение. Вече нямаме търпение!

Димитър Андонов
Димитър Андонов 28 февруари 2020

Миналогодишната тема на Met Gala провокира творческото въображение на всички и остави зад себе си толкова иконични и нестандартни визии, колкото никой друг холивудски килим не бе виждал дотогава. Музеят на изкуството „Метрополитън" обяви, че тази година темата на най-важното събитие в модния календар ще бъде … "About Time: Fashion and Duration".

8520

Вдъхновени от Вирджиния Улф и френския философ Анри Бергсън, балът ще обърне поглед назад към времевата линия на женската мода от последните години, за да се отбележи 150-годишнината от учредяването на мероприятието, което по традиция се провежда в първия понеделник на месец май. „Модата е неразривно свързана с времето, тя не само отразява и представя духа на времената, но също така се променя и развива именно с тях", казва Андрю Болтън, кураторът на Института по костюми, пред New York Times.

Домакините тази година ще бъдат Мерил Стрийп, Ема Стоун, Лин-Мануел Миранда и Никола Геские, творческият директор на Louis Vuitton (брандът ще участва и като спонсор на събитието). Най-интересното е, че това ще бъде първото присъствие на Стрийп на червения килим, който Ана Уинтур хоства от 1995 г. насам. Met Gala 2020 ще бъде на 4 май, а изложбата с костюмите след това ще бъде отворена за посетители между 7 май и 7 септември. Очакваме това да е един от най-абстрактните и еклектични червени килими досега - известни личности, които да могат да пътуват във времето или пък да изберат нещо „безвременно"? Сигурни сме, че ще бъде епично.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA