Модните титани, които се включиха в борбата с коронавируса

Джорджо Армани и редица други световноизвестни модни дизайнери направиха своето дарение в битката срещу коронавируса.

Модната индустрия за пореден път се заяви не само като полето, в което всичко е красиво, цветно, бляскаво и скъпо, но и като тази сфера на обществения живот, която приема радушно възможността да се ангажира с важните социални въпроси.

5421

Джорджо Армани се оказа един от последните дизайнери, използвали парите си за помощ в борбата с непрекъснато развиващия се коронавирус в Италия. Легендарният моден магнат обяви, че компанията му ще дари 1.43 милиона долара, за да помогне в борбата с инфекцията в родната му страна. Само към момента в страната на пицата, пастата и хубавото вино над 9000 човека са инфектирани с вируса, а смъртните случаи са над 450. Дарението на Армани ще бъде разпределено между три болници в Милано и Рим, които в момента се справят със задачата да елиминират епидемията възможно най-бързо.

В рамките на миналия месец Bvlgari също направи дарение за отдела по изследвания към Istituto Lazzaro Spallanzani в Рим, където се намира медицински екип, търсещ начин да изолира човешкото ДНК от болестта. Над 100 000 евро е сумата, използвана за закупуването на ново технологично оборудване, което цели да установи правилната превенция.

652

Доменико Долче и Стефано Габана също са решили да подкрепят изследователски екип на Humanitas University, който се е заел със задачата да открие евентуално лечение на заразното заболяване. Екипът на Versace е дарил 143 400 долара на Китайския червен кръст, за да се набавят допълнителни медикаменти, които да бъдат в полза на населението на страната. От своя страна, модният конгломерат LVMH е отделил цели 2.3 милиона долара за организацията. Очевидно е, че дори да разполагаш с милиони в банковата си сметка, можеш да бъдеш добър пример.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA