Sofia Songwriting Camp: Звезди, музика и хитове

ALMA, Михаела Маринова, DARA, Pavell & Venci Venc’ и много други български изпълнители ще работят с хората, които стоят зад успеха на Уитни Хюстън, Destiny’s Child, Еминем, Jay-Z, 50 Cent, Кание Уест и Рики Мартин. Един от вас също ще може да се включи в творческия лагер.

20 композитори, текстописци, музикални продуценти от САЩ, Великобритания, Швеция, Норвегия, Южна Корея, Румъния, Гърция, 15 от най-талантливите български автори, изпълнители и музикални продуценти, 8 студиа, 5 дни писане на музика – така ще изглежда в цифри второто издание на Sofia Songwriting Camp – единственият по рода си международен творчески лагер за писане на песни в България. Първият лагер завърши с 24 създадени парчета, от които 4 постигнаха международен успех и изведоха български автори на глобалната сцена, а 3 могат да се похвалят с първите места в българските класации.

438

Тази година организаторите от „Вирджиния Рекърдс" дават възможност за участие в Sofia Songwriting Camp на всеки. Стартира националният конкурс за творци, който ще даде възможност на двама автори да станат част от предстоящия форум. Победителите ще попаднат в екипи с хитмейкъри, работили с имена като Арета Франклин, Уитни Хюстън, Destiny’s Child, Dr. Dre, Еминем, Jay-Z, 50 Cent, The Weeknd, ASAP Rocky, Кание Уест, Рики Мартин и други.

Всеки кандидат може да изпрати свои авторски демо записи, съдържащи оригинални музикални композиции и/или текстове за песни на сайта на Sofia Songwriting Camp 2020 до 1-ви май тази година. Авторите на най-добрите предложения ще бъдат класирани от международно жури за участие във втори кръг, който ще се проведе на 16-и май в София. На специално събитие всички класирани ще бъдат оценени поотделно и ще получат съвети, свързани със създаването на успешна песен.

784

„Творческият лагер за писане на песни е част от личната ми стратегия за промяна на българския музикален бизнес, който все още не генерира достатъчно конвертируема в световен мащаб авторска музика. Събирането на български автори с някои от най-големите професионалисти в тази област е привилегия, истинско образователно и стратегическо усилие", споделя Саня Армутлиева.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA