Кралското семейство проговори за коронавируса

"Това, което всички правят, е вдъхновяващо. Този момент е истинско изпитание за човешкия дух."

Коронавирусът е тема на разговор за целия свят в момента. Британското кралско семейство не е изключение. Кралица Елизабет II отмени годишните партита на Бъкингамския дворец поради опасения от разпространение на епидемията - това наложи и отмяна на сватбата на принцеса Беатрис. Междувременно, принц Хари и Меган Маркъл просто решиха да се подложат на карантина в Канада, за да бъдат в безопасност. Херцогът и херцогинята на Съсекс излязоха с официално изявление за пандемията, като насърчиха хората да останат силни и да се обединят в тези трудни за всички времена.

„Това са несигурни времена. И сега, повече от всякога, се нуждаем един от друг. Имаме нужда един от друг за истината, за да се подкрепяме и да се чувстваме по-малко сами", споделят те в социалните мрежи. „Има толкова много хора по света, които се нуждаят от подкрепа в момента, които работят неуморно, за да отговорят на тази криза. Това, което всички правят в борбата с COVID-19, е вдъхновяващо. Този момент е истинско изпитание за човешкия дух."

меган и хари

В допълнение към изразеното си признание към онези, които са на първа линия и правят всичко възможно, за да се справят с вируса, Меган и Хари заявиха, че ще направят всичко възможно, за да помогнат на своите последователи да се приспособят към ситуацията в момента. „Ще споделяме информация и ресурси, за да помогнем на всички да се ориентираме в несигурността: от публикуване на точна информация и факти от надеждни експерти, до мерките, които можем да предприемем, за да запазим себе си и семействата си здрави."

кейт уилям

От своя страна, въпреки всички задкулисни драми в двореца, принц Уилям и Кейт Мидълтън също споделиха своята гледна точка за ситуацията с пандемията. Във видеоклип, публикуван в Instagram акаунта @KensingtonRoyal, принц Уилям сподели: „Когато и да настъпи неблагополучие, хората от Великобритания имат уникална способност да се съберат заедно. Начинът, по който местните общности подкрепят засегнатите, показва най-доброто от нашите ценности и човешка природа", добави той, като изтъкна на преден план усилията на всички, които допринасят за разрешаване на извънредната ситуация. По време на посещението си в Ирландия в началото на месеца, херцогът и херцогинята на Кеймбридж не пропуснаха да се пошегуват, че именно те разпространяват коронавируса, тъй като към момента имаше 51 потвърдени случая на заразени в Щатите, докато в Ирландия бяха само 2.

В момента Кейт и Уилям прекарват времето си с децата, тъй като училището на принц Джордж и принцеса Шарлот също затвори врати за неопределено време. Двамата ще преминат към „дистанционно обучение", използвайки онлайн източници. Техните родители категорично заявиха, че фокусът на работа през следващите седмици ще бъде именно върху пандемията. "Да подкрепяме обществото и уязвимите хора в него е най-важното нещо в момента", допълват още те по време на една от последните си публични появи.  

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA