Блогърът Сира Певида споделя как карантината ще промени света на модата

Мексиканката е сред най-влиятелните световни инфлуенсъри и сподели за Grazia някои от прогнозите си за бъдещето на индустрията на модата

Вече ви представихме мексиканския блогър Сира Певида и нейния бюти ритуал по време на карантина. Днес ви представяме и какъв е стилът й у дома и какво мисли за света на модата след края на особеното положение на изолация по света.  

Сира е гост на световни модни събития. Редовно посещава дефилета и RTW на най-големите луксозни модни къщи, включително Prada, Versace, Saint Laurent, Dior и много други. Сира е в непрекъснати козметични колаборации с големи брандове. Ежедневието си тя споделя в своя Instagram, а от години поддържа своя блог The Walk.

 

Сира Певида

 

Как и кога стартира с блога си?

Започнах този проект заедно с брат ми Алекс - и двамата сме страстни фенове на модата и на начина чрез нея да се изразим. Първоначално сайтът ни The Walk беше по-скоро като хоби за нас, но по-късно разбрахме, че това е нещо, което наистина ни е приятно да работим и започнахме да инвестираме повече време в него. Сега и двамата сме много горди с резултата, а скоро ще има и нови разработки.

Каква е професията ти?

Аз всъщност правя това, което обичам да правя – работя с невероятни модни и бюти марки и пътувам по света.

Как стигна до момента, в който си част от най-големите модни събития по света?

С много труд и всеотдайност към това, което правя. Винаги ще бъда благодарна за тези възможности – за невероятните събития, за вдъхновяващите хора, с които се срещам и от които се уча на толкова много.

 

Сира Певида

 

С кои марки си колаборираш?

Имах голям късмет да работя с невероятни марки, които обичам, включително Saint Laurent, La Mer и Dior.

 

Сира Певида 2

 

Ти си мексиканка – как успя да разпространиш влиянието си извън границите на твоята държава? Кое е най-ценното качество, което ти помогна да станеш известна?

Да, и съм горда, че съм мексиканка! Нищо не идва за една нощ – работя усилено години наред. Мисля, че известността ми дойде естествено със споделянето на стилно съдържание по време на модните седмици и събития, които посещавам. Стилът ми е универсален и това позволи да се превърне в международен.

Можеш ли да кажеш, че си постигнала мечтата си?

Амбициона съм и трудолюбива – все още имам много за постигане.

Как карантината ще промени света на модата?

Мисля, че сега е труден момент за всички, но позитивите са, че можем да се обединим като глобална общност и да разпространим тази позитивност и надежда. Мисля, че модната индустрия е засегната заради намалените продажби, но и заради отлагането на събития. Но тъй като ние до голяма степен сме базирани в дигиталния свят, това дава толкова много нови и вълнуващи начини за споделяне на съдържание - има много възможности.

Какви нови тенденции предвижаш, че ще се появят?

Мисля, че през идния сезон ще видим много ресни, в края на краищата видяхме много от тях в колекциите на тази последна седмица на модата и аз лично смятам, че това е ще стане носим стил. Вярвам също, че шортите през зимата ще се превърнат в нещо, което ще носим този и следващия сезон.

Какъв е твоят личен стил под карантина?

Разбира се, че обичам уютните и комфортни дрехи, въпреки че напоследък се обличам доста и в друг стил - усещам, че това повдига настроението ми и озарява деня ми. Прекарвам повече време в гардероба си отвсякога, смесвам и съчетавам различни дрехи и общо взето се забавлявам - обичам да се обличам. Опитвам се също да следвам рутина у дома, като тренирам сутрин. Така че денят ми обикновено започва с фитнес дрехи, а след това продължава с ярки шикозни тоалети.

 

Сира Певида 3

 

Мислиш ли, че луксозните марки ще претърпят поражение сред потребителите в условията на световна криза?

Трудно е да се предскаже бъдещето на този етап, но китайският пазар вече отвори и хората се редят на опашки в магазини на Chanel и на други марки, така че има надежда.

Как ще се промени начинът на потребление на продукти?

Мисля, че хората в момента се фокусират върху най-необходимите покупки за момента, но след като всички се върнат към нормалното си състояние, вярвам, че ще има голям бум в купуването.

Как използваш влиянието си в моменти като този? Какво ще кажеш на нас в България – има ли нещо, което можем да почерпим като опит от латино жените?

Вярвам, че е важно да използвате собствените си платформи за изява във всеки един момент. Споделям позитивно съдържание през моя Instagram и сайт  - мисля, че понякога сме прекалено затрупани с новините и е добре да се разнообразяваме с друг вид информация, за да избягаме от напрежението. Споделям любимите си рецепти, тренировки и други дейности, които може да са интересни на хората и да ги разсеят от ежедневието им.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA