Официално: Няма да има Met Gala тази година

Музеят "Метрополитън" спира дейността си до края на годината, Met Gala се завръща през 2021-ва!

Пандемията наложи отменянето на редица важни събития в световния светски календар, а ежегодният бал Met Gala, напълно естествено, попадна сред тях. По традиция, голямата вечер се провежда в първия понеделник на май и първоначално бе отменена временно, но вече е ясно, че тази година изобщо няма да видим спиращи дъха визии по стълбите на музея "Метрополитън".

В официално изявление, управата на музея обявява, че галата се отменя „поради глобалната здравна криза". Темата на тазгодишния бал щеше да е "About Time: Fashion and Duration", имаща за цел да проследи развитието на мода през последния век и половина, заедно с отбелязването на 150-годишнината на Met.

жизел

Президентът на музея Даниел Вайс, споделя, че институцията е преживяла много през последните 150 години и въпреки това, продължава да е "извор на надеждата за бъдещето". "Този музей е дълбоко свидетелство за силата на човешкия дух и силата на изкуството, предлага комфорт, вдъхновение и усещане за общност. Докато преживяваме тези предизвикателни и несигурни времена, очакваме с нетърпение деня, в който отново можем да приветстваме всички, за да се насладим на колекцията и изложбите на Met."

зендея

За да спазва стриктните мерки за социално дистанциране, музеят няма да има обиколки, беседи, концерти или събития през календарната 2020 г. и се очаква да възобнови всички тези дейности през 2021 г., „включително закъснелия празник за своята 150-годишнина". Очакваме с нетърпение!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA