Ема Уотсън с отговор към всички, които я упрекнаха, че не разбира расизма

"Не мога да знам какво е за вас, но това не означава, че няма да се опитвам", споделя звездата от "Хари Потър".

Движението #BlackLivesMatter продължава с пълна сила! След като във вторник много известни личности се включиха в новоустановения #BlackoutTuesday, като използваха социалните си мрежи, за да публикуват черни квадратни снимки, с които да повишат осведомеността по въпроса със системния расизъм в Съединените американски щати, редица от тях излязоха и на улиците, за да подкрепят цветнокожите хора.

https://www.instagram.com/p/CA81CigphAR/

Ема Уотсън пък се оказа сред звездите, които попаднаха под обстрел. Актрисата, която наскоро гледахме в "Малки жени", бе упрекната не само за това, че е направила редакция на традиционно черния квадрат, за да бъде в синхрон с останалите постове във фийда ѝ, но и защото под снимките бе сложила само няколкото хаштага, които са навсякъде от началото на седмицата. След като драмата отшумя, Ема направи дълга публикация, посветена на ситуацията и обясни колко погрешен е расизмът.

https://www.instagram.com/p/B-bzIGaqYoe/

"Има толкова много расизъм, както в нашето минало, така и в настоящето, че дори не се замисляме. Бялото надмощие е една от системите на йерархия и господство, на експлоатация и потисничество, която е плътно въплътена в обществото. Като бял човек съм се възползвала от това... Въпреки че може да чувстваме, че като хора ние работим усилено вътрешно, за да не бъдем расисти, трябва да работим по-усилено отвън, за да се справим активно със структурния и институционален расизъм около нас", споделя звездата от "Хари Потър" със своите почти 60 милиона последователи в социалната мрежа.

"През следващите дни ще използвам Instagram и Twitter, за да споделям връзки към ресурсите, които намерих за полезни за собственото си изследване, учене и слушане. Виждам вашите гняв, тъга и болка. Не мога да знам какво е това за вас, но това не означава, че няма да се опитвам."

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA