Холивудските студиа отварят врати в края на седмицата

Изглежда, че животът в Холивуд бавно започва да се връща към нормалния си ритъм на действие...

След четвърт година, прекарана под социална изолация, щатът Калифорния ще позволи на филмовите, телевизионни и музикални продукции да възобновят дейността си от 12 юни. Разбира се, ако условията го позволят.

Всички артистични прояви, без значение от техния мащаб, бяха поставени на пауза в средата на март, а повторното отваряне на големите филмови студиа задължително ще трябва да бъде одобрено от местните здравни служители, съобщава Калифорнийската служба за обществено здраве.

577

"За да се намали рискът от предаване на COVID-19, актьорският състав, екипът и другите работници в индустрията трябва да спазват мерките за безопасност, съгласувани от ръководството", се споделя още в официално изявление. Макар това да изглежда като голяма стъпка, която показва, че животът се връща към старото "нормално”, все още не е ясно дали всички студиа ще могат да възобновят работата си от следващата седмица, тъй като окръг Лос Анджелис продължава да е едно от основните огнища на коронавирус с потвърдени повече от 125 000 заразени и 4500 смъртни случая.

4635

Както стана ясно наскоро, възможно е и Оскарите да изчакат своя заветен момент. Според източници, близки до организаторите на церемонията, вече се водят преговори за евентуалното ѝ изместване поне за края на месец май или началото на юни 2021 г. Това е възможно стечение на обстоятелствата, тъй като пандемията не само спря снимките на редица филми, но и отложи премиерите на още толкова вече завършени ленти, които всички очакват с нетърпение. (Първите три филма, които ще се появят в кината вижте ТУК!) Вече стана ясно, че "годни" за кандидатстване ще бъдат и филми, направени от популярните стрийминг платформи, но дори те не биха били достатъчни, за да запълнят нужния брой номинирани във всяка категория. 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA