Бела Хадид обвини Instagram в дискриминация

Супермоделът публикува трогателен Instagram пост, който бива премахнат няколко дни по-късно. Защо?

Неотдавна екипът на Instagram обяви намеренията си да превърне платформата в още по-приобщаващо и приветливо място, където всеки да бъде себе си, без да има значение каква е расата или религиозната му принадлежност.

Очевидно алгоритъмът на социалната мрежа все още не работи в тази посока, а Бела Хадид е изпитала това от първа ръка.

58

В рамките на миналата седмица супермоделът публикува снимка на американския паспорт на баща си, на който е обозначено и неговото родно място - Палестина. Само няколко дни по-късно, разгневената Бела сподели с феновете си, че постът е премахнат, защото противоречи на правилата за "сигурност и борба с тормоза", които включват изтриване на постове с омразна реч, тормоз, голота и сексуална активност.

https://www.instagram.com/p/CBwOphwg7yY/

"@Instagram, точно коя част от факта, че се гордея с родното място на баща ми е "тормоз, омраза, голота или сексуална активност? Не ни ли е позволено да сме палестинци в Instagram? Това според мен е тормоз. Не можете да изтриете поста и да заглушите хората. Не става така", коментира по-малката сестра Хадид, отбелязвайки, че в социалната мрежа има много по-опасни публикации, които заслужават да бъдат премахнати. 

Бела Хадид

"Искате ли той да промени родното си място за вас?", пита още Хадид, преди да заяви, че е "горда" от това, че е палестинка. За да покаже, че цялата ситуация е повече от нередна, Бела призова последователите си да публикуват информация за това къде са родени майките и бащите им, за да напомнят на всички, че са горди от произхода си. 

https://www.instagram.com/p/B-VGt4dgWp5/

Изпълнителният директор на Instagram Адам Мосери споделя, че екипът на платформата има намерението да разгледа в детайли начина, по който продуктът им влияе на различните общности. Очаква се да бъде разработен допълнителен алгоритъм към вече хилядите съществуващи такива, който да погледне как съдържанието, появяващо се в Explore и Hashtag страниците, се отразява на съответния потребител. 

https://www.instagram.com/p/B8byBDiAloG/

„Целта ни е да направим Instagram място, където всеки да се чувства в безопасност, подкрепен и свободен да изразява себе си. Надявам се, че с работата си ще се приближим до тази наша цел." 

Надяваме се, че ще го направят в близкото бъдеще!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA