Елтън Джон дарява 25 милиона долара за борбата със СПИН

Фондацията на легендарния британски музикант и съпругът му направи безвъзмездно дарение на стойност 25 милиона долара.

Легендарният Елтън Джон и съпругът му Дейвид Фърниш обявиха, че даряват 25 милиона долара за проекти в борбата със СПИН в Източна Европа и Централна Азия - единственият регион, в който инфекции се увеличават бързо, докато темповете падат в световен мащаб.

Към момента около 1.7 милиона души в региона са ХИВ-позитивни, показват данните на Организацията на обединените нации. Безвъзмездното дарение на Джон е първото в рамките на RADIAN - партньорството между Фондацията за борба със СПИН на Елтън Джон и фармацевтичната компания Gilead, обявено миналата година.

https://www.instagram.com/p/B-fE55UjLAp/

"В този регион се наблюдава драматично увеличение на 72% с нови ХИВ инфекции през последното десетилетие, когато глобалният процент се е понижил с 23%", казва Фърниш в официално изявление. "Имайки предвид, че разполагаме с инструментите за предотвратяване и лечение на ХИВ, това е шокиращо и ние се ангажираме да не оставяме никого след себе си."

През следващите пет години инициативата ще работи за предотвратяване на нови инфекции и за осигуряване на качествена грижа за заболелите хора в региона.

Елтън Джон

В края на март британският музикант събра редица световноизвестни любими артисти, които се включиха от дома си със собствена техника, за да се присъединят към амбициозния проект на Fox - "iHeart Living Room Concert for America”. Мащабният онлайн концерт бе посветен на всички лекари и медицински работници, които са на първа линия и се борят с непрекъснато разпространяващия се коронавирус.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA