Илън Мъск ще стриймва музика директно в мозъка ни

Не мислехте, че тази година може да стане още по-странна? Илън Мъск е тук, за да ни докаже, че грешим.

Докато подкрепя добрия си приятел Кание Уест и му предлага титлата "президент на Марс", Илън Мъск разработва и нов начин за слушане на музика, при който няма да имаме нужда от слушалки или високоговорители.

Компанията Neuralink, съоснована от Мъск, има идеята за мозъчен имплант, който чрез чип ще предава музика директно в главата ни.

385

Очевидно Neuralink е в процес на разработване на "компютърно-мозъчни интерфейси", които ще помогнат на хората да вървят в крак с напредналия изкуствен интелект. Въпросните чипове ще се имплантират в мозъка на човек, а проводниците ще бъдат свързани към външен компютър, въпреки че крайната цел ще бъде да се постигне безжична връзка.

Миналата година Мъск разкри, че вече са проведени успешни експерименти върху мишки и маймуни, а в края на този месец се очаква той да даде повече информация за мащабния проект.

илън мъск

Екипът на компанията обаче не е фокусиран единствено върху стриймването на музика. Съпругът на Граймс възнамерява да разработи технологията, за да помогне на хора, страдащи от парализа, депресия или различни видове пристрастяване. Определено звучи доста мащабно, но не сме и очаквали нищо друго след идеята за филм на Марс.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA