Анджелина Джоли подкрепя Йемен чрез щанд за лимонада

Холивудската звезда направи дарение за хуманитарната инициатива, стартирана от две малки момченца в Обединеното кралство.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 08 септември 2020

Може да се каже, че в момента Йемен се намира в условия на истинска хуманитарната криза. Наред с пандемията от COVID-19, страната е изправена пред многобройни конфликти, лоши санитарни условия, наводнения, липса на нормално здравеопазване и храна, а УНИЦЕФ изчислява, че в момента около 12.2 милиона деца в Йемен се нуждаят именно от хуманитарна помощ.

В отговор на случващото се в страната, две млади момчета в Обединеното кралство решават да поставят щанд за лимонада пред къщата си, който успя да привлече международно внимание и да предизвика много хора да помогнат според възможностите си.

Своеобразната инициатива дори е привлякла вниманието на Анджелина Джоли, която е решила да направи дарение към набирането на средства. Холивудската звезда е изпратила лична бележка до двете момчета, в която споделя, че няма да може да си купи лимонада от щанда им, но би се радвала да направи дарение, което да подпомогне каузата на малчуганите. 

"Когато за първи път им разказахме за това, получихме изненадани лица, защото те нямаха представа коя е Анджелина. Трябваше да изгледаме Tomb Raider, за да разберат колко известна е тя", споделят родителите на момчетата.

анджелина джоли

Неотдавна актрисата подчерта важността на грижата за благополучието на децата на фона на безпрецедентна световна криза, в която много семейства изпитват финансови затруднения. "Най-голямото ми притеснение по време на пандемията всъщност са децата. Заедно са и си помагат с всичко, от което имат нужда. Късметлии са", споделя тя за Шайло, Вивиан, Мадокс, Захара, Нокс и Пакс.

Джоли се грижи за всички малчугани от самото начало на пандемията в световен мащаб. "Изолирането на жертва от семейството и приятелите е добре известна тактика на контрол от страна на насилниците, което означава, че социалното дистанциране, необходимо за спиране на COVID-19, е това, което по невнимание ще подхрани прякото увеличаване на травмите при уязвимите деца", споделя тя в есе за списание Time през април.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA