Последният публичен ангажимент на Хари и Меган накара хората да говорят...

Първото им съвместно телевизионно изявление навлезе в забранена за кралското семейство територия.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 24 септември 2020

През последните няколко дни Меган Маркъл и принц Хари направиха това, което и всички други звезди - призоваха многомилионната си аудитория да гласува на предстоящите президентски избори в САЩ.

Херцогът и херцогинята на Съсекс заснеха специално видео за ABC, в което споделят, че "на всеки четири години ни казват едно и също, че това са най-важните избори в живота ни." Родителите на принц Арчи се заемат да ни уверят, че тези наистина са такива. "Когато гласуваме, нашите гласове ще бъдат чути. Гласът ви е напомняне, че имате значение и знаете защо го правите.

Меган и Хари се преместиха в САЩ след оттеглянето си от британското кралско семейство, а вече живеят в луксозен нов дом в Санта Барбара. Хари признава, че тъй като не е гражданин на САЩ, не може да гласува на предстоящите избори, но насърчи американците да упражнят гражданския си дълг и да внимават по отношение на информацията, която консумират онлайн.

"Когато лошото надвишава доброто, за мнозина, независимо дали го осъзнаваме или не, това подкопава способността ни да проявяваме състрадание и да се поставяме на мястото на някой друг", казва той. "Защото, когато един човек проповядва негативизъм онлайн, ефектите се усещат експоненциално. Време е не само да мислим, но и да действаме. С наближаването на този ноември е жизненоважно да отхвърляме омразната реч, дезинформацията и негативизма онлайн."

54

През последните месеци по-малкият брат на принц Уилям сподели намерението си да спре омразната реч онлайн и да направи социалните мрежи място, в което всеки може да изрази себе си. "Когато правим нещо правилно и създаваме безопасни пространства както онлайн, така и офлайн - всеки печели. Дори и самите платформи", разкрива той тогава.

Разбира се, както с почти всяка тяхна крачка, и този публичен ангажимент на двойката срещна широко неодобрение от страна на аудиторията. Въпреки че вече не са главна част от кралската фамилия, те все пак нарушават протокола, изискващ политически неутралитет от всички негови членове. 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA