Клаудия Шифър като кукла Барби? Да, точно така!

Иконичният супермодел отбелязва 50-ата си годишнина с две кукли, създадени по неин образ и подобие.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 21 октомври 2020

Едва ли има някой, който може да оспори очевидния факт, а именно, че на 50 години Клаудия Шифър изглежда зашеметяващо. За да отбележи своите пет десетилетия, по-голяма част от които, прекарани на модния подиум, супермоделът вече има две нови мини Клаудии, вдъхновени от нейния неподражаем стил. Да, говорим за цели два модела кукла Барби!

През 2017 г. на пазара се появява първата такава по образ и подобие на Шифър, тогава облечена в златна рокля на Versace. Този път авторите на новите персонализирани творения са креативния директор на Balmain Оливие Рустейн и самата Донатела.

https://www.instagram.com/p/CGkslYzgV3R/

"Обичам както Versace, така и Balmain, а тези две рокли направиха силни модни изявления, когато ги носих за първи път", споделя Шифър пред американския Vogue. Роклята на Versace без презрамки, която Барби носи, всъщност е throwback към визия на италианския лейбъл, облечена от самата Клаудия носи през есента на 1994 г.

"Когато тя се появи на котешката пътека с русата си дълга коса и ангелско лице, целият свят я видя като олицетворение на Барби", споделя Донатела, определяйки супермодела като "силна жена, която не се нуждае от овластяване, защото винаги е контролирала собствената си съдба".

https://www.instagram.com/p/CGklDaygLJt/

Роклята на Balmain, която Барби Шифър носи е отражение на визията, използвана за последната рекламна кампания на бранда през 2016 г. "Тя е истинското определение за супермодел", разкрива самият Рустейн. "През десетилетията тя е вдъхновила милиони с отличителната си комбинация от увереност, стил и красота. Кампанията на Balmain, която тя засне за мен, завинаги ще остане един от любимите ми спомени."

Куклите, с които всяко момиче прекарва известна част от детските си години, продължават да бъдат специални за 50-годишната блондинка. Според нея моделите Шифър са своеобразна ода за нейния празник и "отдаване на много, много трогателна почит". "Това е невероятен подарък за рожден ден. Да обличам Барби, да подбирам различни роли и да създавам нови реалности - това бяха едни от първите ми детски преживявания с модата."

https://www.instagram.com/p/CGkeTVQg0XM/

Ако обаче и вие искате копие от новата Барби, без значение каква е причината за това, добре е да имате предвид, че high fashion куклите са създадени единствено за целите на @BarbieStyle в Instagram. Кой знае, може виждайки големия интерес, творческият екип на компанията все пак да реши да ги реализира на пазара.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA