Кралица Елизабет II и принц Филип отбелязват 73 години брак

Британското кралско семейство може да се похвали с още едно постижение, което наистина заслужава аплодисменти.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 20 ноември 2020

Кралица Елизабет II и принц Филип вече могат да се похвалят с постижение, което вероятно малко други хора на света биха записали в личния си лист със специални моменти. Говорим за днешния ден, който отбелязва 73-тата годишнина от сватбата им. Да, точно така. 73 години!

Разбира се, за да документира този своеобразен рекорд, официалният Instagram акаунт на кралската фамилия сподели нова семейна снимка (по-горе). На нея виждаме 94-годишната Елизабет II в компанията на съпруга си, уловени в замъка Уиндзор да разглеждат картички, направени от внуците им и други техни "доброжелатели".

5487

"Това ново изображение е в чест на 73-тата годишнина от сватбата на кралицата и херцога на Единбург. На снимката виждаме Нейно Величество и Негово Кралско Височество, разглеждащи весела, цветна юбилейна картичка, направена от принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи, заедно с други картички и писма, изпратени от доброжелатели", гласи описанието под сладкия пост. 

Верните последователи на семейството веднага забелязаха, че в кадрите Елизабет II носи специална синя брошка с диаманти и сапфири - същата, която се появява и във фотографии от медения месец на двойката.

57

Любовната им история започва по страшно интересен начин. Когато семейството на Елизабет II посещава кралския морски колеж в Дармут в началото на 40-те години на миналия век, принц Филип получава задачата да прави компания на нея и принцеса Маргарет. Елизабет била възхитена от елегантните му маниери и двамата започнали тайна кореспонденция, пазейки връзката си в тайна от широката общественост. При гостуване в Лондон през лятото на 1946 г. Филип предлага брак на Елизабет, а големият ден се случва в Уестминстърското абатство на 20 ноември следващата година.

Ако приемем, че през 2021 г. нещата ще се върнат към нормалния си ритъм на действие, семейството има няколко големи повода за празнуване - стотният рожден ден на принц Филип е през юни, а подготовката за платинения юбилей, който ще отбележи 70-годишнината на Елизабет II като държавен глава, се очаква да започне в края на лятото. Нали, в случай че наистина не се откаже от престола.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA