Барак Обама е в TikTok, но не за да танцува

Бившият държавен глава на Щатите се присъединява към социалната мрежа, за да ни вдъхнови по пътя към оформянето на един по-добър свят.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 24 ноември 2020

Когато видяхме, че Барак Обама се е присъединил към TikTok, признаваме, че имаше момент, в който бяхме готови да повярваме в танцовите умения на бившия президент на Щатите, но (за щастие) той не е готов да ги демонстрира в някой от безбройните трендове на платформата.

Барак се включва в социалната мрежа, за да промотира новата си книга "Обетована земя", която вече е факт на международния пазар. "Тази книга изразява надеждата ми спрямо вас. Вземете това и го предайте", споделя той в краткото видео, което потребителите могат да използват, за да се похвалят, че имат колаборация с бившия държавен глава.

"Целта ми беше да дам някаква представа за събитията и хората, които ме оформиха в ранните години на моето президентство", споделя самият той неотдавна в Twitter. "Най-вече се надявам да ви вдъхнови да видите как всички играем роля в оформянето на един по-добър свят."

Видеото в TikTok идва само няколко дни, след като Обама пусна плейлист, придружаващ книгата. "Музиката винаги е играла важна роля в живота ми - особено вярно твърдение по време на моето президенство", разкрива той, а широкият спектър от жанрове и изпълнители включва Арета Франклин, Бионсе, Боб Дилън, Брус Спрингстийн, Еминем, Джей Зи, Стиви Уондър и U2. 

Неотдавна Барак реши да сподели повече за това как политическата кариера се е отразила на отношенията му с Мишел - тема, която ще разгледа подробно и на страниците на мемоара. "Въпреки успеха и популярността на Мишел, аз продължавах да усещам напрежение в нея, едва доловимо, но постоянно, като слаб удар на скрита машина. Затворени между стените на Белия дом, всичките ѝ поводи за разочарование станаха по-концентирани и ярки. Независимо дали ставаше дума за моята денонощна работа, начинът, по който политиката изложи семейството ни на атаки, или склонността на приятели и членове на семейството да се отнасят към нейната роля като второстепенна по важност."

У нас "Обетована земя" излиза на 1 декември.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA