Кои са 10-те най-гледани сериала тази година?

Представяме ви сериалите, приковавали ни към екрана за най-дълго време тази година.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 09 декември 2020

Има нещо особено в онова кинематографично изкуство, наречено "сериал". Често не можем да открием филм, който да ни впечатли, но за сметка на това почти винаги има поредица, приковаваща погледа към екрана, където оставаме заслепени от невероятна сюжетна линия, стилни визии и впечатляващи актьори в главните роли. 

Неотдавна обърнахме внимание на филмите, завоювали заветните Топ 10 тази година, но, честно казано, очаквахме с нетърпение да разберем и серийните продукции, успели да спечелят най-много зрителски сърца. Това са те! Няма да ви изненадаме, ако споделим, че повечето са дело на Netflix, нали?

10. "КОРОНАТА" (NETFLIX)

Новият сезон на биографичната драма дебютира в края на годината, но бързо успя да впечатли с историята на принцеса Даяна. Критиките, отправени към екипа не бяха никак малко, но налице е доказателството, че те никак не са попречили на интереса.

9. "ВЕЩЕРЪТ" (NETFLIX)

Американската фентъзи поредица дебютира в каталога на стрийминг платформата в последните дни от 2019-а и напълно логично си осигурява място измежду най-гледаните тази година. Мога да чуя право в лицето ми смеха на приятелка, която няколко пъти се опита да ми обясни, че просто става дума за много добър сериал.

8. "ЗАПАДЕН СВЯТ" (HBO)

"Западен свят" успя да се докаже като един от категоричните фаворити на годината, намерил място дори в личните списъци с любими сериали на GRAZIA. Препоръчваме, ако все още не сте му обърнали внимание!

7. THE UMBRELLA ACADEMY (NETFLIX)

Поредица за супергерои? Базирана на супер успешен комикс? Не се изненадваме от седмото място на The Umbrella Academy, никак даже. Успяхте ли да изгледате първите два сезона? Вече има трети потвърден!

6. THE QUEEN'S GAMBIT (NETFLIX)

Най-новото и грандиозно попълнение в редиците на Netflix е именно The Queen's Gambit. Аня Тейлър-Джой успя да взриви всички с представянето си в седемте епизода, които пък са гледани от над 60 милиона зрители само за първите си няколко седмици.

5. THE MANDALORIAN (DISNEY+)

Едно от нещата, с които със сигурност ще запомним последните 12 месеца, е истерията около бебе Йода. Разбираме я, подкрепяме я. Петото място говори само за себе си!

4. "ОЗАРК" (NETFLIX)

Криминалната драма, която продължава да бъде в моя to-watch списък е успяла да си извоюва място измежду първите 5 тази година. Заплетеният сюжет и невероятният актьорски състав обещават истинско удоволствие. We love a good tension story.

3. DARK (NETFLIX)

Отново включвам приятелката ми от горните редове, която гледаше Dark, вместо да се присъедини към останалата част от групата ни в басейна. Заслужавало ли си е?

2. MONEY HEIST (LA CASA DE PAPEL), NETFLIX

Тук нямаме какво да кажем... всичко ще откриете тук, обърнете му внимание. А ако все още не сте изгледали сезоните наведнъж, искаме да ви уведомим, че уикендът е близо и плановете ви за него съвсем спокойно може да включват първите два. Да не кажем и три!

1. THE BOYS (AMAZON PRIME TV)

Супергерои. Супер силни противници. Готин каст. Добър саундтрак. Изненадани сме от първото място на The Boys, но оценката от 90% в Rotten Tomatoes казва достатъчно.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA