Натали Портман: "Страхувах се от начина, по който ме приемат"

Носителката на "Оскар" признава, че началото на кариерата ѝ в Холивуд не е било никак лесно.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 11 декември 2020

Звездите често говорят за онази страна на славата, която ние не виждаме. Гуинет Полтроу споделя, че е била готова да се откаже от Холивуд, а неотдавна Дуа Липа проговори за стандарите и сексизма в музикалната индустрия. Ясно е, че за нас знаменитостите са красиви, известни хора с много почитатели и обширни банкови сметки, но нещата далеч не са толкова прости.

Натали Портман е последната талантлива персона, коментираща случващото се извън обсега на простото човешко око. Носителката на "Оскар" споделя, че изиграването на "сексуализирани герои" в началото на кариерата ѝ всъщност е имало отрицателно въздействие върху цялостното ѝ психично здраве и благополучие. 

Проблемът идва с ролята във филма "Красиви момичета" от 1996 г., малко или много, успяла да я вкара в образа на Лолита. "Сексуализирането ми като дете сякаш отне част от собствената ми сексуалност, защото ме караше да се страхувам от начина, по който искам да бъда приемана", разкрива Портман. "Аз съм консервативна, сериозна и умна. Трябва да ме уважавате, да не гледате на мен по този начин".

"На тази възраст вие имате своя собствена сексуалност и собствено желание да изследвате нещата", коментира още Натали. "Накрая просто не се чувствате в безопасност, особено когато около вас има възрастни мъже, които проявяват интерес." Нейният начин за справяне със случващото се? Започва напълно "съзнателно да култивира" имиджа на "супер сериозната и консервативна актриса", за да се чувства в безопасност.

57

"Когато бях тийнейджърка, не исках да имам любовни сцени със секс или много грим. Подобни моменти ме караха да се тревожа за начина, по който останалите ме възприемат", казва още Портман, която отбеляза 39-ия си рожден ден през юни. "Ако си актриса или музикант, всички мислят, че си секси." Правилната дефиниция за "секси"?  "Когато видиш някого отвъд външния му вид. В начина, по който се движи, по който говори и по който се усмихва."

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA