Меган и Хари ще опитат да се справят с гладуването по света

Херцогът и херцогинята на Съсекс стартират инициатива, която има за цел постигането на универсална продоволствена сигурност.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 21 декември 2020

Принц Хари и Меган Маркъл прекараха по-голяма част от времето си тази година, за да положат основите на своята организация Archewell, а сега са готови да обявят и първия си мащабен проект - изграждането на центрове за помощ, които ще помогнат за изхранването на хора в бедстващи райони от света.

Представител на Archewell потвърждава филантропското партньорство между бившите кралски особи и World Central Kitchen, обещали да изградят постоянни структури за обслужване по време на кризи като природни бедствия, пандемии и т.н.

меган хари

"Здравето на нашите общности зависи от способността ни да се свързваме със споделеността. Дори през една година на невъобразими трудности има толкова много невероятни хора, които желаят и работят неуморно, за да се подкрепят взаимно", споделят херцогът и херцогинята на Съсекс в официално изявление. "Световната кухня ни вдъхновява именно чрез състрадание и действие."

В момента се работи по първия център за помощ в островната държава Доминика, която бе силно засегната от ураганите Ирма и Мария през 2017 г. Пуерто Рико, където главният готвач Андрес стартира мащабна реакция по отношение на продоволствената сигурност след урагана "Мария", е другата локация, а окончателните местоположения се очаква да бъдат обявени през първата половина на 2021 г.

меган и хари

Постигането на универсална продоволствена сигурност е едно от най-големите предизвикателства пред света днес, като в момента над 690 милиона души по света са недохранени - това показват данни, споделени от Организацията на ООН по прехрана и земеделие. Поради влиянието на COVID-19, броят на недохранените деца и нивото на продоволствена несигурност се очаква да нарасне с над 132 милиона поради предизвиканата рецесия и продължаващото забавяне на икономиката.

"Ние вярваме в лечебната сила на храната и винаги ще бъдем там, където има гладни хора", споделят членове от екипа на благотворителната организация, изразявайки ясно вълнението си от работата с Хари и Меган.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA