Празничните традиции в британското кралско семейство

Разбира се, тази година се налага почти всички да бъдат отменени, но все пак...

Димитър Андонов
Димитър Андонов 24 декември 2020

Тази година промени много неща, в това число и начина, по който по принцип отбелязваме най-светлите дни от годината. Пандемията остави много близки приятели и семейства на стотици километри разстояние, а британската кралска фамилия не е изключение. След като стана ясно, че принц Уилям и Кейт Мидълтън няма да прекарат празниците с Нейно Величество, а Меган Маркъл и принц Хари ще останат в Щатите, веднага разбрахме, че и за тях тази година ще бъде по-особена.

Точно поради гореспоменатите причини, решихме да се поразровим в архивите и да открием празничните традиции, които те спазват всяка година. С изключение само на тази, надяваме се.

Кралицата дава коледен обяд в Бъкингамския дворец. Кейт, Уилям, децата и всички други членове на семейството прекарват празника с кралицата от години насам. Очаква се този път сред присъстващите да бъдат само принц Едуард и неговите близки.

Членовете на семейството организират коледни партита през целия сезон. Служейки като патрони на много благотворителни организации, по време на празничния сезон те организират специални събития за своите партньори. Е, ясно е, че тази година няма да се случат.

Изпращат коледни картички от около 150 години. Не е ясно кога и кой член на семейството е изпратил първата коледна картичка, но това е традиция, която харесваме и следим с интерес. Кралицата и принц Филип изпращат около 750 картички, които самите те подписват по време на лятната си ваканция в Балморал. 

Принц Уилям и принц Хари играят футбол. Кралски репортери споделят, че след празничната вечеря Хари и Уилям традиционно се наслаждават на игра на футбол с членовете на персонала. По обясними причини тя ще остане на заден план през тазгодишния сезон, но сме сигурни, че ще намерят подходяща алтернатива. 

Всяка година кралицата дарява на местни благотворителни организации в Уиндзор. Да, финансови дарения, както и чисто материални такива - под формата на елхи за Уестминстърското абатство, катедралата "Сейнт Пол", катедралата "Сейнт Джайлс" и Canongate Kirk в Единбург. 

Семейството присъства на вечеря с черни вратовръзки в навечерието на Коледа. Традицията повелява мъжете да носят черни вратовръзки за специалната вечеря, по време на която се сервира и любимият коктейл на кралицата - Заза. 

Подаръците се разменят на Бъдни вечер. Все пак трябва да има нещо, с което да се различават от всички останали. Докато ние нетърпеливо се насочваме към елхата в сутринта на 25 декември, те получават изненадите си още на Бъдни вечер. 

Играта на асоциации е задължителна. Предполагаме, че Меган Маркъл със сигурност се е забавлявала доста по време на празниците в Уиндзор, тъй като една от големите традиции на семейството във важния ден е играта на асоциации. Кой би се справил по-добре с нея от една актриса?

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA